Δεκάδες μετασεισμοί στην Αθήνα | Καθησυχαστικός ο Ευθύμης Λέκκας

LIKE US ON FACEBOOK

Δεκάδες μετασεισμοί στην Αθήνα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο Ευθύμης Λέκκας εμφανίζεται καθησυχαστικός, λέγοντας πως η μετασεισμική ακολουθία είναι η αναμενόμενη.

Συνολικά 49 μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού στην Μαγούλα.

Η μετασεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία και η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 την Παρασκευή.

Εκτός από τη σεισμική δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκαν μέχρι το πρωί άλλοι δύο μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ, 12 δονήσεις άνω των 2 Ρίχτερ και 27 δονήσεις μικρότερες των 2 Ρίχτερ.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη είναι ομαλή.

Με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός. Στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η επιτροπή εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, που συνεδρίασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μάλιστα χωρίς να υπάρξει καμία διαφωνία

Ο κ. Λέκκας -που διανυκτέρευσε στον ΟΑΣΠ- τόνισε ακόμα ότι υπάρχει επιφυλακή και πλήρης συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στους Δήμους οι δηλώσεις για τις ζημιές

Την ίδια στιγμή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ καλούν τους πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους να επικοινωνήσουν σήμερα με τους δήμους στους οποίους ανήκουν για να ζητήσουν να σταλούν συνεργεία μηχανικών για έλεγχο.

Ήδη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών έχουν διατεθεί περισσότεροι από 50 μηχανικοί για τη συγκρότηση των συνεργείων που θα κάνουν αυτοψίες.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, την Παρασκευή, μετά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας και το φαινόμενο παρουσιάζει εικόνα εκτόνωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κρατικός μηχανισμός θα παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα όλο το 48ωρο για προληπτικούς λόγους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δήλωσή του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ξεκαθάρισε ότι «είμαστε εδώ και είμαστε δίπλα μας. Δεν θα φύγουμε δεν θα κοιμηθούμε μέχρι να περάσει κάθε κίνδυνος» και πρόσθεσε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved