ΔΕΗ: Φόβοι για μπλακ άουτ λόγω καύσωνα

LIKE US ON FACEBOOK

Ο κίνδυνος για μεγαλύτερα μπλακ άουτ λόγω καύσωνα είναι ορατός, και ως αποτέλεσμα αρκετές περιοχές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για γενικό μπλακ άουτ στο σύστημα της ΔΕΗ. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για το δίκτυο παροχής ρεύματος στα νησιά και ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς οι απαιτήσεις λόγω τουριστικής περιόδου αυξάνονται πολύ.

Οι τελευταίες πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τους ειδικούς ίσως είναι μόνο η αρχή, καθώς η διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο θα εντείνονται τα προβλήματα στην παροχή ρεύματος.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό που έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν οι επισκευές των βλαβών και αυτό να οδηγεί σε ένα ντόμινο εξελίξεων αρνητικό για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν αποκλείεται ένα γενικευμένο μπλακ άουτ, αφού οι υπάρχοντες τεχνικοί δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν όλες τις έκτακτες ανάγκες.

Δείτε εδώ τα έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων λόγω καύσωνα για την πρόληψη και την προστασία από πυρκαγιές.

Τι γίνεται με τα χρωστούμενα;

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ κάνει προσπάθειες για την είσπραξη οφειλών από 890.000 καταναλωτές που χρωστούν πάνω από ένα δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, θα επιχειρηθεί να εισπραχθούν ακόμα και οφειλές από επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, από κλειστά εξοχικά που δεν ηλεκτροδοτούνται πλέον ή νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει προμηθευτή, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν με άλλο ΑΦΜ.

Συνολικά οι απλήρωτοι λογαριασμοί ανέρχονται στα 2,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 65.000 – 70.000 διατηρούν ο καθένας οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως για τα χρέη ύψους 1,05 δισ. ευρώ, η ΔΕΗ θα προσλάβει περίπου 40 εργολαβικού εργαζόμενους που θα ετοιμάσουν τους φακέλους ανά περιοχή και στη συνέχεια οι υποθέσεις θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία για να διεκδικήσουν τα χρεωστούμενα.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved