ΔΕΗ: Ακριβότερο απ’ τον Απρίλιο το ηλεκτρικό ρεύμα για χιλιάδες καταναλωτές

LIKE US ON FACEBOOK

Σε μια απόφαση που αντικατοπτρίζει τη δύσκολη οικονομική της κατάσταση, προχωράει η ΔΕΗ. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε επίσημα ότι μειώνει τις εκπτώσεις για τους συνεπείς πελάτες, αλλά και για όσους προπληρώνουν την κατανάλωση ρεύματος.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την απόφαση μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας την Τρίτη. Το ΔΣ αποφάσισε να μειώσει την έκπτωση συνέπειας της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα απ’ τον Απρίλιο το ηλεκτρικό ρεύμα να κοστίζει περισσότερο σε χιλιάδες καταναλωτές.

Η εν λόγω έκπτωση εφαρμόζεται σε όλους τους καταναλωτές που αποπληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους ή που έχουν μπει σε διακανονισμό, τον οποίο και τηρούν κανονικά. Παράλληλα, το ΔΣ έδωσε την έγκρισή του για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία για τα τιμολόγια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10%. Από την ίδια ημερομηνία η έκπτωση για την προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωσης που είναι σήμερα 6% θα διαμορφωθεί σε 4%.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΔΕΗ:

«Με απόφαση του σήμερα (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών CΟ2.

Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε τη διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της έκπτωσης συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019».

Διαβάστε ακόμα:

Έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με μια κίνηση!

Photo: EUROKINISSI
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved