Το δάνειο Πολάκη βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, έχοντας πυροδοτήσει πολλαπλές αντιδράσεις, ειδικά απ’ την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Τώρα, όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το δάνειο Πολάκη στη διεύθυνση εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Ιωάννης Τσακιράκης, αναπληρωτής CEO της Attica Βank, και ο Θεόδωρος Πανταλάκης, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, επιβεβαίωσαν πως όλα συντελέστηκαν σύννομα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος απ’ τη δική της πλευρά σημείωσε πως στη σύσκεψη ήταν παρών ο επικεφαλής της διεύθυνσης επιθεώρησης, Γιώργος Πάσχας.

Σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, τα δάνεια που χορηγήθηκαν στον κ. Πολάκη ήταν σύμφωνα με την πρακτική της Attica Bank επομένως το θέμα δείχνει να κλείνει.

Η Attica Bank νωρίτερα σε ανακοίνωσή της τόνιζε πως αναφορικά με «στοχοποιημένα δημοσιεύματα» για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας

Η Attica Bank, επίσης, τονίζει πως κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες.

Τέλος, η Attica Bank υπογραμμίζει πως από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%).

Είναι, λοιπόν, άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας

Τι απαντάει ο Παύλος Πολάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απάντησε στο δημοσίευμα για το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ μ’ ένα κείμενό του που δημοσίευσε στο Facebook.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει πως κατέφυγε σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου».

Παράλληλα, συμπληρώνει πως «αντί να προτιμήσει την ανεπίσημη ‘διευκόλυνση’ από ‘φίλους’ επιχειρηματίες ή από τους πόρους που διαθέτει το ίδιο το Υπουργείο του, πήγε και χρεώθηκε για πολλα χρονια στις τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του».

Διαβάστε ακόμα:

Τα εκβιαστικά μηνύματα του Καμμένου στον Κοτζιά