Δημοσίευμα από τη «Corriere della Serra» αποκάλυψε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συμβούλευσε τους Ιταλούς αξιωματούχους να υποχωρήσουν στην κόντρα με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της «Corriere della Serra» αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά στους Ιταλούς αξιωματούχους ότι: «Αν σκέφτεστε να αποχωρήσετε από το ευρώ, τότε… καλή τύχη», αλλιώς, «καλύτερα να κάνετε σήμερα αυτά που έτσι και αλλιώς θα κάνετε αργότερα, προτού πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα».

Τη συμβουλή αυτή φέρεται να έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός προς τους Ιταλούς αξιωματούχους, με τους οποίους συναντήθηκε πρόσφατα, για να δικαιολογήσει την απραξία της Ελλάδας στη διαμάχη Ρώμης – Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, φέρεται να συμβούλευσε τους Ιταλούς ότι: «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, επειδή είμαι ο πρώτος που θα κινούσα υποψίες».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με την εμπειρία της Ελλάδας από το 2015, η «Corriere della Serra» αναφέρει, ότι προσπάθησε να επαναφέρει τους Ιταλούς στην πραγματικότητα και να τους εξηγήσει θα ήταν καλύτερα να σταματήσουν πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο άρθρο, στο ενδεχόμενο που οι Ιταλοί επιλέξουν να βγουν απ’ την ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας τους ευχήθηκε «καλή τύχη».

Το «κλειδί» για την επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό

Παράλληλα, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών για το Brexit, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι το “κλειδί” για την επανέναρξη του διαλόγου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι η ουσιαστική προπαρασκευή στον τομέα της Ασφάλειας, στη βάση του πλαισίου που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε γράψει επίσης στο Twitter ότι: «Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κοινός στόχος η επανέναρξη του διαλόγου για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Κλειδί η ουσιαστική προπαρασκευή στο τομέα της Ασφάλειας, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο και σε σειρά ευρωπαϊκών θεμάτων».

Διαβάστε ακόμη:

Απορρίφθηκε ο Ιταλικός προϋπολογισμός απ’ την Κομισιόν

Photo: EUROKINISSI