Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα 8 Μαρτίου και φυσικά τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο γιατί οι γυναίκες είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι αυτού του κόσμου! Χρόνια πολλά σε όλες!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας… γιατί τις γυναίκες πρέπει να τις γιορτάζουμε καθημερινά! Κάθε γυναίκα είναι απαραίτητη και ξεχωριστή σε αυτόν τον κόσμο, ακόμη κι αν μέχρι και σήμερα πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά.

Για σκέψου λίγο… τι θα έκανες αν δεν υπήρχε μια γυναίκα; Η γυναίκα είναι παντού απαραίτητη, κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο και είναι νικήτρια σε αυτή τη ζωή. Φυσικά και τους άντρες τους αγαπάμε… αλλά σήμερα είναι η Ημέρα της Γυναίκας και είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε Εκείνες.

Εκείνες που ξέρουν τι θα πει να σε θεωρούν ακόμη το “αδύναμο” φύλο, να πρέπει καθημερινά να αποδεικνύει την αξία της. Εκείνες που δεν το βάζουν κάτω παρά τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και τα ρατσιστικά σχόλια που δέχονται, Εκείνες που ξέρουν να πέφτουν στη μάχη και να βγαίνουν νικήτριες.

Εκείνες που πολλές φορές αντέχουν περισσότερα από ότι μπορούν αλλά αυτό τις κάνει μοναδικές. Εκείνες που βρίσκουν τη δύναμη να προχωρήσουν, που σου έχουν έτοιμη τη λύση σε κάθε πρόβλημα, που είναι συναισθηματικές, δυναμικές, ευάλωτες. Που είναι Γυναίκες και σε εμπνέουν.

Και δεν θα κουραστούμε κάθε χρόνο να το λέμε: Οι Γυναίκες έχουν όλους τους ρόλους και πολλές ευθύνες: Είναι μαμάδες, σύζυγοι, σύντροφοι, εργαζόμενες και καμία φορά γίνονται γυναίκες και άνδρες μαζί για να τα βγάλουν πέρα!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο.

Το video της Google για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα το Google Doodle αφορά όλες τις γυναίκες του κόσμου και μέσα σε ένα video παρουσιάζονται 13 δυνατά αποφθέγματα για την ισότητα των φύλων.

https://www.youtube.com/watch?v=sUDa5rMZz3o

Γιατί γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας;

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου σε παγκόσμιο επίπεδο γιορτάζεται η Ημέρα της Γυναίκας. Λίγοι, όμως, είναι εκείνοι οι οποίοι πλέον θυμούνται τον λόγο για τον οποίο την γιορτάζουμε.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Πιο συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ καθώς τότε οι γυναίκες ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου.

Έτσι, κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου υπάρχουν κινητοποιήσεις σ’ όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

Σήμερα, δυστυχώς, στην πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη το νόημα αυτής της ημέρας έχει αλλοιωθεί με αποτελέσματα έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου.

H ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου 1857:

Οι γυναίκες πού δούλευαν στα εργοστάσια υφαντουργίας και ιματισμού (οι ονομαζόμενες “εργάτριες ρούχων”) στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία. Αγωνίζονταν ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και στο χαμηλό μισθό. Η αστυνομία επιτέθηκε στις διαδηλώτριες και τις διασκόρπισε. Δύο χρόνια αργότερα, πάλι το Μάρτιο, αυτές οι γυναίκες οργάνωσαν την πρώτη εργατική ένωση προσπαθώντας να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να κερδίσουν μερικά βασικά δικαιώματα στο χώρο εργασίας τους.

Διαβάστε επίσης:

Μόλις το 1/3 των διευθυντικών θέσεων στην Ε.Ε. σε γυναίκες