Χωρίς ΗΣΑΠ η Αθήνα και μάλιστα σε ώρες αιχμής, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι με επίσημη ανακοίνωσή τους. Ποιες ώρες θα μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί.

Χωρίς ΗΣΑΠ η Αθήνα από τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι. Οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι και αυτό αναμένεται να προκαλέσει κίνηση στους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων, διεκδικούν πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, κάλυψη των βασικών και αντιμετώπιση του φαινομένου της πολύωρης αναμονής του επιβατικού κοινού στα εκδοτήρια.

Να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον ΗΣΑΠ:

«Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. διαπιστώνοντας μια σειρά οξυμένων προβλημάτων, που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, δυσχεραίνουν την εργασία των συναδέλφων μας και τελικά υποβαθμίζουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες αποφάσισε τα εξής:   Να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/2/2019 προειδοποιητική στάση εργασίας (11.00- 14.00) στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ (ΗΣΑΠ).

Διεκδικούμε:

  • Αντιμετώπιση του φαινομένου της πολύωρης αναμονής του επιβατικού κοινού στα εκδοτήρια, με αντίστοιχη ταλαιπωρία τόσο των επιβατών όσο και των συναδέλφων εκδοτών.
  • Κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, που έχουν ως συνέπεια την απόσυρση συρμών και τη μείωση των δρομολογίων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Διαβάστε επίσης:

Εισιτήρια στα ΜΜΜ με βάση την απόσταση | Οι 5 ζώνες της Αττικής