Χωρίς απόφαση το EWG για την α’ κατοικία | Στόχος το Eurogroup της 5ης Απριλίου

LIKE US ON FACEBOOK

Χωρίς κάποια απόφαση για το 1 δις ευρώ ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group για την Ελλάδα αργά το βράδυ της Δευτέρας. Επόμενος στόχος, το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Το EWG για την α’ κατοικία ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του 1 περίπου δις ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το δημόσιο χρέος, καθώς Κυβέρνηση και Θεσμοί εξακολουθούν να μην τα βρίσκουν για τον διάδοχο του νόμου Κατσέλη.

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην Ευρωζώνη, πάντως, οι συζητήσεις συνεχίζονται και «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» να έχουν ολοκληρωθεί – με θετική έκβαση – μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, θεωρούνται κρίσιμες οι ενστάσεις κυρίως απ’ την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εκφράζει τις επιφυλάξεις της ότι με την πρόταση της Κυβέρνησης αρχικά δεν θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και κατά δεύτερον δεν θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Τις τελευταίες ημέρες όλες οι πλευρές είχαν ρίξει τους τόνους, ωστόσο, στις Βρυξέλλες εκφράζεται η ανησυχία κατά πόσο οι διαβουλεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν επιτυχώς μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου, που αποτελεί το δεύτερο ορόσημο μετά το πρόσφατο αδιέξοδο στο προηγούμενο Eurogroup.

Όλο το επόμενο διάστημα, σε κάθε περίπτωση, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Θυμίζουμε πως η Κυβέρνηση αρχικά είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι το νομοσχέδιο θα ερχόταν στη Βουλή από την περασμένη Παρασκευή, στη βάση της συμφωνίας με τις τράπεζες, και ανεξάρτητα από το εάν θα υπήρχε συμφωνία με τους Θεσμούς. Όμως, τελικά, επέλεξε να μην καταλήξει σε κάποια απόφαση που θα μπορούσε να θεωρηθεί μονομερής ενέργεια και να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.

Διαβάστε όσα είχαν γίνει στο προηγούμενο Eurogroup:

Eurogroup: Τον Απρίλιο η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης | Τι αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved