Χημικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

LIKE US ON FACEBOOK

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/4) στο κέντρο της Αθήνας. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων και συλλογικοτήτων. Έγιναν δύο προσαγωγές και τραυματίστηκε ένας άντρας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας είχε ως κύριο αίτημα την αποχή της Ελλάδας απ΄τους πολεμικούς σχεδιασμούς και την ιμπεριαλιστική δράση των μεγάλων δυνάμεων, καθώς και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας.

Έγιναν δύο προσαγωγές και τραυματίστηκε ένας άντρας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έξω απ΄ τα γραφεία της στην Αθήνα, ενώ φτάνοντας έξω απ’ την Αμερικάνικη Πρεσβεία προχώρησαν και στο κάψιμο αμερικάνικης σημαίας.

Οι συμμετέχοντες στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο ζήτησαν να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, και αντί να δίνονται χρήματα στη Συμμαχία, να δίνονται για την εκπαίδευση.

Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες ζητώντας «να φύγουν οι ΝΑΤΟικες βάσεις από τη χώρα, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να μη συμμετέχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στις επεμβάσεις».

Στην πορεία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όταν ορισμένοι απ’ τους διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν στη γωνία των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου στο Παγκράτι, τότε τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών.

χημικά στην αντιπολεμική πορεία στο κέντρο της ΑθήναςPhoto: EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Χημική στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της ΑθήναςPhoto: INTIMEnews

Στη πορεία συμμετείχαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Πολιτικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών και ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας.

Οι διαδηλωτές περνώντας έξω απ’ τη Γαλλική Πρεσβεία, απέναντι απ’ το Κοινοβούλιο, πέταξαν αυγά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Το παρόν έδωσαν και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, τo KKE(μ-λ), η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», η ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη, η «Ταξική Αντεπίθεση» και η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση.

Photo: George Vitsaras / SOOC

Διαβάστε επίσης:

Η νέα πρόταση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας για τη Συρία

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved