Χαμογελαστός στο δικαστήριο ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

LIKE US ON FACEBOOK

Μια κατηγορία, αυτή της ανθρωποκτονίας απαγγέλθηκε στον Μπρέντον Χάριστον Ταράντ, ο οποίος είναι ο βασικός δράστης του μακελειού σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία.

Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας εμφανίστηκε στο δικαστήριο ντυμένος με τη λευκή στολή των κρατούμενων και χωρίς παπούτσια, ενώ χαμογέλασε όταν οι δημοσιογράφοι τον φωτογράφισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο 28χρονος Αυστραλός, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Radio New Zealand, φαινόταν ήρεμος και παρατηρούσε επί πολλή ώρα τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους.

Ο δράστης δεν ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ούτε να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του από το δικαστήριο. Σύμφωνα με τον νόμο, πρόκειται να παραμείνει υπό κράτηση ως τις 5 Απριλίου, οπότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτερο Δικαστήριο του Κράισττσερτς.

Ο δικαστής Πολ Κέλαρ επέτρεψε στους φωτορεπόρτερ να τραβήξουν φωτογραφίες του Ταράντ, ωστόσο, τους ζήτησε να δημοσιευθούν με το πρόσωπό του καλυμμένο από «μωσαϊκό», ενώ η δικαστική αίθουσα ήταν κλειστή για το κοινό.

Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας είναι πιθανό να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες.

Η τρομοκρατική επίθεση σε βάρος δύο τεμενών στο Κράισττσερτς θεωρείται η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη Νέα Ζηλανδία.

Εκτός απ’ τον Ταράντ, δύο ακόμα άτομα βρίσκονται υπό κράτηση και η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει την εμπλοκή τους στην επίθεση. Κανένας από τους συλληφθέντες δεν είχε ποινικό μητρώο, ούτε βρισκόταν σε καταλόγους στη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία με πρόσωπα που παρακολουθούσαν οι αρχές.

Τα όπλα του μακελάρη

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Άρντερν, είπε πως ο Ταράντ είχε άδεια οπλοφορίας και χρησιμοποίησε πέντε όπλα στην επίθεση, μεταξύ των οποίων δύο ημι-αυτόματα και δύο τουφέκια.

Η ίδια πρόσθεσε πως τα όπλα του δράστη φαίνεται ότι είχαν τροποποιηθεί, ενώ το αυτοκίνητό του ήταν γεμάτο όπλα, κάτι που υπονοεί «την πρόθεσή του να συνεχίσει την επίθεση».

Στόχος των Αρχών, όπως είπε η Άρντερν, είναι να καταλάβουν πώς ο Ταράντ κατάφερε να έχει στην κατοχή του τόσα όπλα, πώς έλαβε άδεια οπλοφορίας, αλλά και πώς μπόρεσε να εισέλθει στη χώρα για να διαπράξει την επίθεση.

Μπορώ να σας πω ένα πράγμα αυτή τη στιγμή: οι νόμοι μας για την οπλοκατοχή θα αλλάξουν. Η Κυβέρνηση θα εξετάσει την απαγόρευση των ημι-αυτόματων όπλων

Διαβάστε ακόμα:

Αυτό είναι το προφίλ του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved