Ανακάλεσε το «ναι» για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής. Απείχε η Ν.Δ. «Διορθώσαμε ένα λάθος» δήλωσε ο κ. Φίλης.

Αναιρέθηκε, κατά πλειοψηφία, η σύμφωνη γνώμη που είχε δοθεί για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Με την αναίρεση της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων όλα τα κόμματα τάχθηκαν υπέρ εκτός απ’ τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία καθώς τη χαρακτήρισε «προσχηματική».

Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής αναιρεί τη θετική γνώμη της για συμφωνία που έχει περάσει από το ΚΥΣΕΑ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, κλήθηκε να απαντήσει για το θέμα της πώλησης του στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκαναν κυβερνητικοί βουλευτές, ζητήθηκε επίσης η γνώμη των κομμάτων, μετά και απ’ τς αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου για το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία.

«Για μας το θέμα πολιτικά έχει κλείσει. Ήταν ένα λάθος που εξέθεσε την χώρα ηθικοπολιτικά και το διορθώσαμε» είπε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Φίλης.

Photo: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ