Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών απ’ τις πυρκαγιές στο Μάτι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση απ’ την Πυροσβεστική. Στους 97 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών.

Τραγωδία δίχως τέλος. Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών απ’ τις πυρκαγιές στο Μάτι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση απ’ την Πυροσβεστική. Ένας εγκαυματίας κατέληξε στο νοσοκομείο και ο αριθμός των νεκρών πλέον ανέρχεται στους 97,.

Συνολικά, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83 ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 14 άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση απ’ την Πυροσβεστική:

«Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 97. Αναλυτικά: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83 ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 14 άτομα».

Η προηγούμενη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον αριθμό των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι είχε εκδοθεί στις 14 Αυγούστου και ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ανερχόταν στους 96, καθώς 13 εγκαυματίες είχαν καταλήξει.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, έγγραφο του ΕΚΕΠΥ, αποκαλύπτει πως η πρώτη ενημέρωση για την ύπαρξη νεκρών είχε πραγματοποιηθεί στις 21:30.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ειδοποίηση από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη νεκρού στο Νέο Βούτζα καταγράφεται στις 21:33, περίπου δυόμιση ώρα αφού προτού ο Πρωθυπουργός ενημερωθεί από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς.

45 λεπτά αργότερα έγινε ενημέρωση για δεύτερο νεκρό στην ίδια περιοχή. Στις 11.15 μ.μ., το ΕΚΑΒ ενημερώνει ότι δύο ακόμα νεκροί, πιθανότατα αλλοδαποί υπήκοοι, μεταφέρονται από τη Ραφήνα στον Ευαγγελισμό.

Συνολικά, μέχρι τις 11.15 μ.μ. είχε γίνει ενημέρωση για τέσσερις νεκρούς

Διαβάστε επίσης:

Όσα αναφέρει η Κυβέρνηση έναν μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές

Credits: REUTERS/Costas Baltas