Αυτό είναι το προφίλ του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

LIKE US ON FACEBOOK

Σκόρπισε τον θάνατο σε 49 αθώους ανθρώπους στη Νέα Ζηλανδία, ενώ 20 ακόμη άνθρωποι είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ποιος είναι ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας;

Ο Μπρέντον Τάραντ ή απλώς «Μπρέιβικ» είναι ο 28χρονος Αυστραλός μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή 49 ανθρώπων μετά την επίθεσή του σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς.

Ο δράστης έχει συλληφθεί και το Σάββατο θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία, αφού άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο και τυφέκιο απέναντι σε 100 ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Ποιος είναι ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας;

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το Μπρέντον Τάραντ, τον άνθρωπο που άφησε 49 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Μεγάλωσε στην πόλη Γκράφτον της Νέας Νότιας Ουαλίας, από όπου και μετακόμισε λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, ενώ τόσο η μητέρα όσο και η αδερφή του ζουν ακόμη στη Νέα Ζηλανδία. Ο πατέρας του έφυγε από καρκίνο όταν ο δράστης ήταν σχεδόν 20 ετών. Από το 2011 και μετά ταξίδεψε στον κόσμο.

Σύμφωνα με μαρτυρία μιας γυναίκας που τον γνώριζε από παλιά και τον αναγνώρισε στο video του έκανε στο Facebook τη στιγμή της επίθεσης, ο 28χρονος Αυστραλός εργαζόταν ως personal trainer, έχοντας κληρονομήσει την αγάπη του για τον αθλητισμό από τον πατέρα του.

«Ήταν πολύ αφοσιωμένος, περισσότερο από άλλους ανθρώπους. Ήταν πολλές ώρες στο γυμναστήριο, σήκωνε πολλά βάρη. Σχεδόν μεταμόρφωσε το σώμα του», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα επισημαίνοντας πως δεν είχε κάνει πολιτικές συζητήσεις μαζί του, ούτε είχε ακούσει τη γνώμη του.

Στο μανιφέστο του, στο οποίο περιλαμβάνει και στίχους από ποιήματα των Ντίλαν Τόμας και Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, ισχυρίζεται πως απέκτησε κάποια χρήματα από Bitcoin κι έτσι έκανε πολλά ταξίδια, μεταξύ των οποίων επισκέφτηκε το Πακιστάν, τη Βόρεια Κορέα, αλλά και ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ίδιος είχε πάθει ψύχωση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν μεταξύ 2016 και 2017 στην Ευρώπη και οργάνωσε την δική του επίθεση με μεθόδους ISIS.

Στο μανιφέστο που ανέβασε στο διαδίκτυο κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας περί «γενοκτονίας της λευκής φυλής» και αντικατάστασης του πληθυσμού της Ευρώπης.

Σε 73 σελίδες και περισσότερες από 16.000 λέξεις, ο 28χρονος επικαλείται «επιστημονικά» στοιχεία που αντλεί από την wikipedia και καλεί σε δολοφονίες πολιτικών ηγετών.  «Η μεγάλη αντικατάσταση» είναι ο τίτλος του μανιφέστου στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναλύει το όραμά του για μία Ευρώπη κατοικούμενη αποκλειστικά από λευκούς.

Παράλληλα, κάνει ειδική αναφορά στους Τούρκους, τους οποίους αναφέρει ως έναν από τους αρχαιότερους εχθρούς του «λαού» μας και τους καλεί να ζήσουν αποκλειστικά στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου, απειλώντας με θάνατο όποιον βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Κάνει αναφορές στην Αγία Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη, λέγοντας πως τα τζαμιά και οι μιναρέδες της πόλης θα καταστραφούν και η Πόλη θα ανήκει και πάλι στους χριστιανούς, καλώντας τους Τούρκους να την εγκαταλείψουν.

Όσο για τον εαυτό του λέει πως είναι ένας πως αναφέρει είναι ένας «συνηθισμένος» λευκός άνδρας, ο οποίος κατάγεται από μια οικογένεια της εργατικής τάξης. Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην δολοφονία αθώων ανθρώπων, αναφέρει πως το έκανε για να δείξει στους «εισβολείς» όπως τους αποκαλεί, ότι οι χώρες των λευκών ανθρώπων δεν θα γίνουν ποτέ χώρα τους.

Στο κήρυγμα μίσους που δημοσίευσε στο Facebook, προσδιορίζει τον εαυτό του ως οικο-φασίστας (eco-fascist), μια θεωρία που βασίζεται στον μιλιταρισμό, τον επεκτατισμό και τον ρατσισμό και σύμφωνα με την οποία, ολοκληρωτικές κυβερνήσεις υποχρεώνουν τους πολίτες να θυσιάσουν τα συμφέροντά τους για την «οργανική ολότητα της φύσης».

Πριν τη φρικτή επίθεση, o δράστης φέρεται να είχε ταξιδέψει στη Βουλγαρία όπου και οργάνωσε το σχέδιό του. Μάλιστα, οι Αρχές της Βουλγαρίας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της γειτονικής χώρας, έχουν ξεκινήσει τις έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Ομόθυμη διεθνής καταδίκη για την επίθεση σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved