Με αφορμή τα 44 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα άλλαξε σήμα. Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του κόμματος.

Σε μια εκδήλωση για τα 44χρόνια της ΝΔ, παρουσιάστηκε το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σχεδίασε ο Φανούρης Μωραΐτης.

Το νέο σήμα του κόμματος παραμένει ασφαλώς στα ίδια χρώματα, άσπρο και μπλε. Κυρίαρχο στοιχείο είναι ο ρόμβος, ενώ υπήρξε μεγάλη συζήτηση για το αν θα υπάρχει ο πυρσός, ο οποίος έχει συνδεθεί εδώ και χρόνια με το κόμμα της κεντροδεξιάς παράταξης.

Όπως είχε προαναγγείλλει η Ν.Δ., το νέο σήμα θα έχει τη δυνατότητα διαφοροποίησης ανάλογα με τη χρήση τόσο σε χρωματικό όσο και σε γραφιστικό επίπεδο, ενώ τα γράμματα δεν έχουν περίγραμμα, συμβολίζοντας το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα ανοιχτό στους πολίτες.

Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε «Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξής μας. Ταυτόχρονα όμως νιώθουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει».

Παράλληλα, σε άλλο το tweet, αναφερόμενος στο λογότυπο, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε: «Το καινούργιο λογότυπο μας είναι τόσο διακριτό, ώστε να ξεχωρίζει από κάθε άλλο. Και ταυτόχρονα, τόσο αφαιρετικό, ώστε να προβάλλουν επάνω του, η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, τις δικές τους ελπίδες και προσδοκίες».

«Εμείς κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά ένα μεγάλο κόμμα. Είναι το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Είναι μία δημοκρατική παράταξη»,

Είμαστε το κόμμα που διατήρησε την μακροβιότερη και αρτιότερη δημοκρατία στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην τροχιά της Ευρώπης. Εμείς κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, πάρα τα κύματα λαϊκισμού που γέννησε η οικονομική κρίση

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως επιθυμεί να ταυτίζει την πρόοδο με τις απαιτήσεις των πολλών, συμπληρώνοντας πως «η νέα Δημοκρατία ήταν είναι και θα είναι ένα κόμμα λαϊκό».

«Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξής μας. Ταυτόχρονα όμως νιώθουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει

Όσα είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ:

Μητσοτάκης: «Όχι» σε συνασπισμό με ΣΥΡΙΖΑ, μείωση φόρων και εισφορών κι άνοιγμα στην κεντροαριστερά

 Photos: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ