Αυτή η Μεξικάνα αθλήτρια μας παραδίδει μαθήματα ζωής, μας δείχνει πως όταν κάτι το θέλεις πολύ μπορείς να το πετύχεις. Ο λόγος για τον Lorena Ramirez Hernandez στην 23χρονη αθλήτρια που κατέκτησε την τρίτη θέση στο μαραθώνιο Cajamar Tenerife Bluetrail.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η Μεξικάνα αθλήτρια και γιατί έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή; Για τη θέλησή της και το πείσμα της.

Η Lorena Ramirez Hernandez στις 9 Ιουνίου κατάκτησε την τρίτη θέση στο μαραθώνιο Cajamar Tenerife Bluetrail. Και γιατί αυτό είναι τόσο σπουδαίο; Η είδηση έχει προσελκύσει την προσοχή επειδή αποτελεί μέρος της μακράς παράδοσης που έχουν οι άνθρωποι του Raramuri με τους αθλητές τους. Το επίτευγμά της συμπληρώνει και άλλους τίτλους που έχουν επιτευχθεί παγκοσμίως από άλλους αθλητές του Μεξικό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Verne El Pais, η Μεξικάνα αθλήτρια ολοκλήρωσε την απόσταση των 102 χιλιομέτρων σε χρόνο 20:11:37, κάτι που την έφερε στην τρίτη θέση για τους αθλητές ηλικίας από 18 έως 39 ετών. Η μόλις 23χρονη αθλήτρια έχει ήδη την πρώτη θέση στην ιστορία. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Τενερίφη στο Εθνικό Πάρκο Teide και σε αυτόν συμμετείχαν 2.800 αθλητές από 38 χώρες, οι οποίοι συναγωνίστηκαν σε δύσκολο έδαφος.

https://www.instagram.com/p/BkBJ5Vbjn_u/

Η Lorena Ramirez Hernandez έφτασε σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα φορώντας την παραδοσιακή στολή της και σανδάλια! Η θέλησή της, όμως, και οι όποιες δυσκολίες δεν την επηρεάζουν και η ίδια δεν το βάζει κάτω.

Για την Μεξικάνα αθλήτρια, ήταν ο δεύτερος διαγωνισμός σε έναν ευρωπαϊκό υπεραμαραθώνιο, αφού πέρυσι αγωνίστηκε στην Τενερίφη στα 55 χιλιόμετρα καθώς ένας τραυματισμός της δεν της είχε επιτρέψει να συνεχίσει. Ωστόσο, η συμμετοχή της ήταν ένα γεγονός από μόνο του, αφού είναι η πρώτη γυναίκα Raramuri που παίρνει μέρος σε ένα τέτοιο διαγωνισμό στην Ευρώπη.

Μια αθλήτρια με “ελαφριά πόδια”

Το Raramuri σημαίνει “ελαφριά πόδια” αν και είναι γνωστά ως tarahumaras, ένα όνομα που είχαν επιβάλλει οι Ισπανοί κατακτηκτές. Η πιο γνωστή διεθνώς περιοχή του Μεξικό είναι αυτή που αντιστοιχεί στη Μεσοαμαερική, όπου συνυπήρχαν μεταξύ άλλων οι Mayans, Aztecs, Zapotecs και Mixtecs.

Ωστόσο, το βόρειο Μεξικό είναι διαφορετικό διότι γεωγραφικά ως επί το πλείστον είναι έρημος και σε μεγάλο βαθμό ορεινή. Οι Raramuris ζουν στην περιοχή γνωστή ως Sierra Tarahumara, μια ορεινή περιοχή με βαθιά φαράγγια.

Και ναι, αποτελεί έμπνευση για όλους!