Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων

LIKE US ON FACEBOOK

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου απ’ την Πάτρα έγινε η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ήθελε, το έβαλε στόχο και το κατάφερε!

Η νεαρή αρχισμηνίας-ιπτάμενη Μαρίνα Κωνσταντίνου, που είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων, είχε εισαχθεί στη σχολή, δεύτερη στη σειρά, τον Αύγουστο του 2016.

Τρία χρόνια μετά, ο αρχηγός της τάξης 2019 των νέων ανθυποσμηναγών της παρέδωσε την πολεμική σημαία της Σχολής Ικάρων.

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι κόρη της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου και του καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που έφυγε από τη ζωή κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις.

Ο καθηγητής του ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, έγραψε για τη Μαρίνα Κωνσταντίνου:

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρων Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα εφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. Όλοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της

Λίγα λόγια για τη Μαρίνα Κωνσταντίνου

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου γεννημένη στην Πάτρα, είναι αρχισμηνίας και ιπτάμενη και είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων, τον Αύγουστο του 2016, δεύτερη κατα σειρά αφού είχε ρίξει όλο της το βάρος στο διάβασμα και τον στόχο της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να μπει στην Πολεμική Αεροπορία.

«Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ’ αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου», είχε πει η ίδια το 2016 αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής.

γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων

Σήμερα, γράφεται στην ιστορία ως η πρώτη Αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά ο αρχηγός της Σχολής δεν θα προσφωνείται πλέον ως είθισται στη γλώσσα των Ικάρων ως «ο θεός», αλλά ως «η θεά».

Η αγάπη της Μαρίνας για τα αεροπλάνα καλλιεργήθηκε από τα γυμνασιακά της χρόνια κι έτσι την έκανε να λοξοδρομήσει από την οικογενειακή παράδοση που οδηγεί στην ιατρική.

Σε συνεντεύξεις της, η ίδια, είχε υπογραμμίσει πως η αγάπη της για τα αεροπλάνα την έφεραν στην Πολεμική Αεροπορία και την Σχολή Ικάρων:

Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός γιατί ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά-σιγά καταστάλαξα σε αυτό.

«Πιστεύω πως δεν είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα. Όποιος προσπαθεί επιτυγχάνει. Ελπίζω να τα καταφέρω διότι πρόκειται για στρατό και στη συνέχεια στοχεύω να είμαι ανάμεσα σε αυτούς που θα επιλεγούν για τις πτήσεις. Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες θα τον πετύχει», είχε δηλώσει η Μαρίνα Κωνσταντίνου κι εμείς τη συγχαίρουμε τόσο γι’ αυτό που κατάφερε όσο και για τα λόγια της!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved