Αυτή είναι η ποινή της Πόλας Ρούπα για την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος

LIKE US ON FACEBOOK

Εκδόθηκε η απόφαση για την ποινή στην Πόλα Ρούπα σχετικά με την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014.

Η ποινή της Πόλας Ρούπα για την επίθεση -την ευθύνη την οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας- είναι ισόβια κι επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η Πόλα Ρούπα κρίθηκε ένοχη απ’ το δικαστήριο για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά. Ο σύντροφος της, Νίκος Μαζιώτης, δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση, για την οποία καταδικάστηκε το 2016 σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η Ρούπα ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης με φυσικό αυτουργό τον σύντροφο της.

Η επίθεση στην ΤτΕ είχε γίνει νωρίς το πρωί της 10ης Απριλίου 2014, μέσω αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Αμερικής έξω από το κτίριο της τράπεζας.

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή κι είχε προκαλέσει ζημιές σε κτίρια και καταστήματα σε μεγάλη απόσταση, όμως, ευτυχώς δεν είχε σημειωθεί κανένας τραυματισμός διότι είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η Αστυνομία είχε εκκενώσει την γύρω περιοχή.

Στις 25 Απριλίου 2014, ο «Επαναστατικός Αγώνας» με ανακοίνωσή του είχε αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, λέγοντας πως η εν λόγω ενέργεια «αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».

Διαβάστε ακόμα:

Ισόβια και 129 χρόνια στον Νίκο Μαζιώτη

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved