Το άνοιγμα των σχολείων δεν είναι και τόσο μακριά. Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου με τα μέτρα για τον κορονοϊό να είναι αυξημένα. Ποιες είναι οι μάσκες για μαθητές κι εκπαιδευτικούς που θα τους δοθούν στα σχολεία; 

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας καθώς η επικινδυνότητα να αυξηθούν τα κρούσματα παραμένει. Έτσι λοιπόν, και όπως είναι γνωστό, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, ποιες είναι οι μάσκες για μαθητές κι εκπαιδευτικούς που θα τους μοιραστούν στα σχολεία; 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι μάσκες αυτές είναι μονόχρωμες και έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του Δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα, στα παιδιά του Δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm, ενώ στα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου και στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm.

Από τις εταιρείες – παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά. Η καθεμία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο, αλλά και να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ο κύριος Γιάννης Σταθόπουλος, στον οποίο ανήκει μια από τις εταιρείες που επιλέχθηκαν από τον διαγωνισμό για να κατασκευάσουν μάσκες, «οι έλεγχοι στα δείγματα προς έγκριση ήταν ιδιαίτερα αυστηροί. Αρχικά εγκρίθηκαν από κλωστοϋφαντουργό και στη συνέχεια από το χημείο του κράτους», ενώ ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η ΚΕΔΕ (που ανέλαβε τον διαγωνισμό) να τις διαθέσει στα σχολεία».

Photo: Pexels