Σκληρή η στάση της Κομισιόν στη Ρωσία για την ανάμειξή της στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Η στάση της Κομισιόν στη Ρωσία για την ανάμειξή της στις εγχώριες υποθέσεις της Ελλάδα ήταν αρκετά αυστηρή.

«Η έλλειψη σεβασμού για την κυριαρχία και η παρέμβαση των άλλων χωρών στις εγχώριες υποθέσεις είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της Ε.Ε,  Κάρλος Μάρτιν, στην ιστοσελίδα EURACTIV.

«Η ΕΕ ήταν πάντα σαφής σχετικά με αυτό και αναγνωρίζει την πρόκληση, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος εκπρόσωπος χαρακτήρισε την επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας «αυστηρά διμερές ζήτημα», ενώ επισήμανε ότι σε γενικές γραμμές η Επιτροπή «αναγνωρίζει την πρόκληση των πολύ καλών σχέσεων» μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. και τρίτων χωρών και είναι διαθέσιμη για την παροχή βοήθειας.

Νωρίτερα, το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση προς τη Ρωσία μετά την απόφαση της να απελάσει στελέχη της πρεσβείας στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις απελάσεις των στελεχών της πρεσβείας στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «αυθαίρετη και εκδικητική και δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο».

Το ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και τονίζει ότι:

Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας

Κλείνοντας την ανακοίνωση το ΥΠΕΞ καταλήγει στο ότι: «Ως προς τα αυθαίρετα μέτρα που έλαβε η ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα θα απαντήσει με υπομονή και νηφαλιότητα».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ προς Ρωσία | «Εκδικητικές οι απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών»