Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για το άρθρο μίσους του 2015, όπου αποκαλούσε, μεταξύ άλλων, τους ομοφυλόφιλους ως άτομα με διανοητική διαταραχή.

Η LGBTQ+ κοινότητα και όχι μόνο, είχε αντιδράσει έντονα στο ομοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ενώ το 2016 ομοφυλόφιλοι είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του. Τελικά, αθωώθηκε ο Αμβρόσιος για το “οι ομοφυλόφιλοι είναι εκτρώματα της φύσεως”. Μια δικαστική απόφαση που για ακόμα μια φορά μας κάνει ν’ απορούμε.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο. Ωστόσο, το δικαστήριο Αιγίου έκρινε μάλλον πως τα λόγια του Μητροπολίτη δεν ήταν αρκετά “σκληρά” εναντίον των ομοφυλόφιλων κι αποφάσισε να τον αθωώσει…

Πληροφορίες του Patratimes, αναφέρουν πως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ισχυρίστηκε πως “κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος”.

Θυμίζουμε ότι στο άρθρο του το 2015, έκανε προέτρεπε τους πιστούς να φτύνουν “τους ξεφτυλισμένους”, αποκαλώντας τους ομοφυλόφιλους “εκτρώματα της φύσης”.

Έξω απ’ τα δικαστήρια επικράτησε ένταση όταν ομάδα αντιεξουσιαστών προπηλάκισαν και κυνήγησαν τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη κι έναν ακόμη πολιτευτή του κόμματος, οι οποίοι έδωσαν το παρών στο χώρο όπου θα εκδικαζόταν η μήνυση.

Συνολικά εξετάστηκαν οκτώ μάρτυρες. Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης ήταν ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων βρέθηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης.

Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν και οι δύο Δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, οι οποίοι υποστήριξαν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στους δύο Δήμους και ότι στο “Στέκι της Αγάπης”, στο “Καλλιμανοπούλειο”, στην Κοινωνική Ιματιοθήκη στο “Κελάρι της Αγάπης” “πηγαίνουν και ομοφυλόφιλοι που πάντα τα δέχεται, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό και η πόρτα της τοπικής εκκλησίας είναι πάντα ανοιχτή”.

“Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!”, έγραφε το 2015 ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και είναι αδιανόητο και λυπηρό το ότι στην Ελλάδα του 2018, οι τόσο σκληρές εκφράσεις που είχε χρησιμοποιήσει φαίνεται πως έχουν ξεχαστεί μέσα σ’ αυτά τα τρία χρόνια που έχουν περάσει από τότε.

“Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως!Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία!”, αναφερόταν επίσης στη δημοσίευση, η οποία είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Αθωωτική, λοιπόν, η απόφαση κι εμείς απορούμε σε τι κόσμο που ζούμε που θεωρείται «φυσιολογικό» (αφού δεν τιμωρείται) το ν’ αποκαλεί κάποιος τους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ως «εκτρώματα της φύσεως».