Επί ποδός είναι οι Αρχές για το συλλαλητήριο εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής. Το πλάνο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει υψηλά μέτρα ασφαλείας προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα επεισόδια.

Το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με την Αστυνομία να λαμβάνει δρακόντεια μέτρα.

Πολλά πούλμαν θα μεταφέρουν στην Αθήνα κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στην Αστυνομία έχει σημάνει “συναγερμός” καθώς αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού μία ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για αντισυγκέντρωση.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., θα επιστρατευθούν συνολικά έως και 2.000 αστυνομικοί, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν επίσης drones της αστυνομίας και ελικόπτερα, τα οποία θα μεταδίδουν εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, με στόχο να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης που θα επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα δημιουργηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ για να μην υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους μετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και εκείνους που θα κάνουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Τέλος, τα πούλμαν από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα συνοδεύονται από περιπολικά. Εκείνα που θα ξεκινήσουν από τη νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ και εκείνα από τη βόρεια Ελλάδα, στην Κατεχάκη.

Από εκεί, τα λεωφορεία θα πάνε να σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το ΣΕΦ.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει και προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί αν το ίδιο μέτρο θα ληφθεί και για άλλους σταθμούς.

Διαβάστε ακόμα:

152 τα «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Photo: EUROKINISSI