Ασκήθηκε έφεση κατά της αποφυλάκισης Φλώρου μετά τις αμφιβολίες για τη γνησιότητα του πιστοποιητικού αναπηρίας που είχε χορηγηθεί. «Υπάρχει πλαστογραφία», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

Ασκήθηκε έφεση κατά της αποφυλάκισης Φλώρου, κατά του βουλεύματος της απόφασης απ’ την Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας. Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , Χαρ. Βουρλιώτης ζήτησε από το Εφετείο Χαλκίδας να επανεξεταστεί ο φάκελος του καταδικασθέντα για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.

Είχε προηγηθεί παραγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφέρεται ότι το πιστοποιητικό αναπηρίας δεν είναι πειστικό κι εμπεριστατωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει πως το πιστοποιητικό αναπηρίας, χάρη του οποίου δόθηκε και η άδεια αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου είναι αόριστο, ασαφές και «ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».

Παράλληλα, εξηγεί πως θα έπρεπε να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το ποσοστό αναπηρίας τους και όχι απλώς να αναφέρεται ότι το ποσοστό 35% αναπηρίας οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Το βούλευμα είναι «κάθε άλλο από εμπεριστατωμένο και πειστικό», όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Βουρλιώτης και αναφέρει πως δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ, το οποίο εξέδωσε την πιστοποίηση.

Στην Εισαγγελία Χαλκίδας θα διαβιβαστεί και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, το οποίο θέτει ζητήματα γύρω από τη σφραγίδα που έχει η ιατρική γνωμάτευση, χαρακτηρίζοντάς τη «ανυπόστατη».

Το επόμενο βήμα είναι με τη συνδρομή ειρηνοδίκη, να ληφθούν καταθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται και να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη, για να επανεξεταστεί ο Αρ. Φλώρος.

Πολάκης: Υπάρχει πλαστογραφία στην αποφυλάκιση Φλώρου

«Υπάρχει πλαστογραφία στην αποφυλάκιση Φλώρου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 247.

Η δικαιοδοτική κρίση για την αποφυλάκιση ανήκει στο δικαστικό συμβούλιο. Υπάρχουν κι άλλοι κρατούμενοι που είχαν ποσοστό αναπηρίας 75% και οι οποίοι είχαν τρεις απορριπτικές εκθέσεις από το αντίστοιχο δικαστικό συμβούλιο παρά το ότι είχαν ποσοστό αναπηρίας από το ΚΕΠΑ

Όπως αποκάλυψε ο κ. Πολάκης έγινε έλεγχος για τις γνωματεύσεις για να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια τα πιστοποιητικά. «Διαπιστώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και με αδιάσειστα στοιχεία ότι το βασικό χαρτί με το οποίο διαπιστώθηκε η πάθηση της υπνικής άπνοιας είναι πλαστό και με τη κατάλληλα υπογεγραμμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να έχει πλαστογραφηθεί ακόμα και η υπογραφή της γιατρού η οποία πάντως δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει, δεν ήταν επιμελήτρια ΕΣΥ ούτε και διευθύντρια της κλινικής…Διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των αρχείων ότι είναι άλλες οι πραγματικές μετρήσεις από αυτές που περιγράφονται στην εξέταση για την υπνική άπνοια. Όλα τα νόμιμα μέσα θα εξαντληθούν για να φτάσει το ζήτημα έως το τέλος. Είναι πρόκληση για την ελληνική κοινωνία

Διαβάστε επίσης:

Κατεπείγουσα έρευνα για τον Φλώρο ζητά ο Κοντονής

Photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ