Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

LIKE US ON FACEBOOK

Άρση ασυλίας για τη Novartis για Λοβέρδο και Σαλμά ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε. Παράλληλα, η άρση ασυλίας ψηφίστηκε και για τον Φωκά για υπόθεση διαμάχης του με ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας για τη Novartis για Λοβέρδο και Σαλμά, καθώς και άρση ασυλίας για τον Φωκά από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ορισμένοι μόνο βουλευτές πήραν τον λόγο. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική.

Πιο συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά για την υπόθεση Novartis ψήφισε η Ολομέλεια. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές και κατά της άρσης μόνο ένας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Μ. Σαλμά για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων ψήφισαν 209 βουλευτές, κατά ψήφισαν τέσσερις βουλευτές, ενώ υπήρξε κι ένα παρών.

Και οι δύο πρώην υπουργοί είχαν ζητήσει από μόνοι τους την άρση της ασυλίας, ενώ επιμένουν πως πρόκειται για “σκευωρία”, επιτίθενται στην Κυβέρνηση και κάνουν λόγο για “κακοποιούς”.

Παράλληλα, υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αριστείδη Φωκά για υπόθεση διαμάχης του με ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία με 212 «ναι» και τρία «όχι».

Υπενθυμίζεται ότι η διερευνώμενη προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται για τον Αντώνη Σαμαρά, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάριο Σαλμά. Αντίθετα, στο αρχείο ετέθηκαν οι υποθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιώργου Πικραμμένου, του Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Γιώργου Κουτρουμάνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Εισαγγελία Διαφθοράς, για τέσσερα πολιτική πρόσωπα η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις μαρτύρων. Η υπόθεση, λοιπόν, φαίνεται πως κλείνει για τους πρώην υπουργούς, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον Γιώργο Κουτρουμάνη και τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμένο.

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: «Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω, δίνω λόγο τιμής»

Photo: Eurokinissi
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved