Έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού. Ζητήθηκε να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκονταν και τα αίτια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 8 κρατουμένων και στον θάνατο ενός Έλληνα με αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθεί εάν οι κρατούμενοι βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για τη μεταγωγή των κρατουμένων στο ψυχιατρείο. Έτσι, διατάχθηκε έρευνα για την συμπλοκή στις φυλακές του Κορυδαλλού, που συγκλόνισε.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης παραγγελίας του Αρείου Πάγου εξετάζονται και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα.

Η εντολή της κυρίας Δημητρίου, δηλώθηκε κατά την συνέντευξη Τύπου του Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος έκανε λόγο στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος ειδικά σε προσλήψεις, και σε ευνοϊκά μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες κ.ά.

Ο κ. Καλογήρου υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες, που ορίζουν να αντιμετωπιστούν και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές, κάτι που ήδη συμβαίνει. Έτσι αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που είναι σε ανάκριση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κλείνοντας τόνισε ότι επιθυμεί να συμβάλλει στη κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων, επισημαίνοντας με έντονο τόνο ότι «δεν αντιδικούμε με κανέναν», και συνέχισε προσθέτοντας ότι:

Δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται, αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις

Διάβασε επίσης:

Συμπλοκή στον Κορυδαλλό: Έκοψαν την καρωτίδα του νεκρού κρατούμενου