Απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις του Ολυμπιακού | Κανονικά το πρωτάθλημα στο μπάσκετ

LIKE US ON FACEBOOK

Απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις του Ολυμπιακού, κατά το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ενώ αποφασίστηκε και η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ.

Ειδικότερα, ολοκληρώνεται κανονικά το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Χαρακτηριστικά, μετά το συμβούλιο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανέφερε ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά με τη διεξαγωγή των πλέι-οφ μέχρι και το τέλος.

Ο ίδιος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sport-fm.gr, ανέφερε ακόμη ότι μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνουν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών για να φτιάξουν από «μηδενική» βάση το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, μετά την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, οριστική είναι η απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού στήριξαν την απόφαση των ιθυνόντων και τόνισαν ότι είναι μαζί τους ακόμα κι αν υποβιβαστεί η ομάδα στην Α2.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (18/5) συνεδρίαση του αποφάσισε με ψήφους 13-1 τα εξής:

  1. Να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Betshop Basket League με έναρξη των Play Off σήμερα (18/5).
  2. Μέχρι την λήξη του Πρωταθλήματος και παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων να πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις των ιδιοκτητών των ΚΑΕ της Betshop Basket League που θα φτιάξουν το νέο οδικό χάρτη του επαγγελματικού μπάσκετ ξεκινώντας από μηδενική βάση για τα κεφάλαια που δεν έχουν ανοίξει προς συζήτηση και ως βάση αλλαγών της κατατεθειμένες προτάσεις των ομάδων για τα κεφάλαια που έχουν ήδη ανοίξει προς συζήτηση.
  3. Την πρώτη εβδομάδα μετά την λήξη του Πρωταθλήματος να γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των ιδιοκτητών όπου κατά πλειοψηφία θα ψηφίσουν όλες τις αλλαγές και το νέο τρόπο λειτουργίας του Επαγγελματικού Μπάσκετ.
  4. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση οι αποφάσεις θα δοθούν προς αποδοχή, νομοθέτηση και υλοποίηση προς τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΟΚ, Υφυπουργείο Αθλητισμού ή και όποιο άλλο εμπλεκόμενο Υπουργείο).
  5. Σε περίπτωση μη αποδοχής από τους θεσμικούς παράγοντες μέρους ή όλων των προτάσεων μας τότε ο ΕΣΑΚΕ θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για τις περαιτέρω ενέργειες του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (18/5) συνεδρίαση του, επίσης, αποφάσισε με ψήφους 13-1:

  • Να απορρίψει το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για ανάκληση της επικύρωσης της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League και της αναβολής της έναρξης των Play Off.
  • Εξέφρασε την στήριξη του στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και τις υπηρεσίες του Συνδέσμου.

Διαβάστε ακόμη:

Η κλήρωση και οι αλλεπάλληλες «επιθέσεις» των «αιωνίων»

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved