Αποκλιμάκωση της έντασης στη Γάζα συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς

LIKE US ON FACEBOOK

Στόχος της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ν’ αποκλιμακωθεί η ένταση και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες του τελευταίου διαστήματος στη Γάζα.

Η αποκλιμάκωση της έντασης στη Γάζα, που συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς, αναμένουμε να περιορίσει τις εχθροπραξίες και τις συγκρούσεις στην περιοχή, που κοστίζουν τη ζωή σε πολλούς αθώους πολίτες.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ορίζεται κατάπαυση του πυρός για τον τερματισμό της αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Η συμφωνία αποκαλύφθηκε από δύο Παλαιστίνιους αξιωματούχους, όμως, δεν έγινε άμεσα κάποιο σχόλιο από Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος, με γνώση των συνομιλιών εκεχειρίας που διεξάγονται με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, σημείωσε πως η εκεχειρία επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 23:45 ώρα Ελλάδας.

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερους από 150 στόχους στη Γάζα ενώ παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις εκτόξευσαν ρουκέτες ενάντια στην ισραηλινή επικράτεια.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων στόχευσαν περιοχές της Χαμάς. Μεταξύ των στοχευμένων περιοχών ήταν και μια εγκατάσταση κατασκευής και αποθήκευσης όπλων, ένα συγκρότημα που χρησιμοποιούνταν απ’ τη ναυτική δύναμη της Χαμάς και ένα στρατιωτικό συγκρότημα που χρησιμοποιήθηκε για πειράματα εκτόξευσης πυραύλων», ανέφεραν οι ισραηλινές δυνάμεις το πρωί της Πέμπτης, σχετικά με το ότι το Ισραήλ χτύπησε στη Γάζα.

«Έγιναν στόχος πέντε στρατόπεδα εκπαίδευσης καθώς και μια κύρια αποθήκη και σημείο συνάντησης που χρησιμοποιούν οι ανώτεροι διοικητές», συμπλήρωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα:

Το Ισραήλ χτύπησε 140 στόχους στη Γάζα ως απάντηση στους 150 πυραύλους της Χαμάς

Photo: Eshkol Security
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved