Αποκάλυψη παραβίασης του κανονισμού για το κάπνισμα εντός της Παναγίας των Παρισίων

LIKE US ON FACEBOOK

Αντιδράσεις και πολλά «αν» έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που έγινε τη Μ.Τετάρτη, η οποία έγινε δια στόματος του υπεύθυνου της ανακαίνισης της Παναγίας των Παρισίων.

Η παραδοχή του υπεύθυνου για την ανακαίνιση του ναού, περί παραβίασης του κανονισμού για το κάπνισμα, μοιάζει να περιπλέκει την υπόθεση φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διαβεβαιώνει πως «δεν μπορεί μια κακοσβησμένη γόπα να είναι η αιτία της πυρκαγιάς».

Τα λόγια αυτά, που συνοδεύτηκαν από το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Le Canard enchaîné που κάνει λόγο για ευρήματα γοπών μέσα στην εκκλησία, προκάλεσαν τις αντιδράσεις του εκπροσώπου.

Παρά ταύτα, ο υπεύθυνος της επιχείρησης παρέμεινε πιστός στις δηλώσεις του λέγοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει το συνεργείο. Μάλιστα, παλαιότερα είχαν γίνει παράπονα για τα ηλεκτρικά μοτέρ των ασανσέρ της σκαλωσιάς όπου τελούνταν οι εργασίες, σενάριο που απορρίφθηκε άμεσα, διότι η πυρκαγιά -όπως έγινε γνωστό- προκλήθηκε από το εσωτερικό του ναού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπεύθυνου, που αρνείται κατηγορηματικά να δώσει ευθύνες στο συνεργείο του, τονίζοντας τη λύπη του για το παράπτωμα των εργατών του:

«Υπήρχε πράγματι απαγόρευση να καπνίζει κανείς πάνω στη σκαλωσιά. Η απαγόρευση αυτή γινόταν λίγο πολύ σεβαστή… Ήταν λίγο περίπλοκο να κατέβει κανείς επειδή ήταν χρονοβόρο. Πράγματι υπάρχουν συνάδελφοι που κατά καιρούς παραβίαζαν αυτή την απαγόρευση και εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτό. Οι συνάδελφοι παραδέχθηκαν ενώπιον των αστυνομικών πως συνέβαινε να καπνίσουν. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί μια κακοσβησμένη γόπα να είναι η αιτία της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων. Αν κάποιος έχει δοκιμάσει να ανάψει ένα τζάκι, ξέρει πως δεν θα συμβούν πολλά πράγματα αν βάλει μια γόπα πάνω σ’ ένα κούτσουρο βελανιδιάς».

Οι δηλώσεις του για τους ανελκυστήρες και τα ηλεκτρονικά μοτέρ:

«Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται μακριά από το βέλος ενώ αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στο εσωτερικό του κτιρίου. σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ευθύνονται για την πυρκαγιά».

Διαβάστε επίσης:

Θα ξαναγίνει η Παναγία των Παρισίων όπως την γνωρίσαμε; Η σύγκριση προκαλεί θλίψη

Photo: and Guay/AFP
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved