Ελεύθερος αφέθηκε ο Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος ήταν προσωρινά κρατούμενος με ακόμα επτά άτομα, κατηγορούμενος για το «κύκλωμα χρυσού». Τι δήλωσε ο ίδιος.

Αποφυλακίστηκε ο Ριχάρδος αφού την Τετάρτη εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, σύμφωνα με το οποίο και οι οκτώ κατηγορούμενοι θα έπρεπε να αποφυλακιστούν άμεσα.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ο ενεχυροδανειστής και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος, τουρκικής υπηκοότητας, να καταβάλουν ο καθένας εγγυοδοσία ύψους 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Για τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους ορίστηκαν περιοριστικοί όροι, χωρίς εγγύηση.

«Δεν έχω κάνει τίποτα παράνομο», δήλωσε ο γνωστός ενεχυροδανειστής μετά την αποφυλάκισή του.

Σας παρακαλώ. Είμαι 15 ημέρες χωρίς να έχω κάνει τίποτα παράνομο. Θέλω να πάω σπίτι μου θέλω να πάω στους ανθρώπους που με αγαπάνε, στα μαγαζιά μου που έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση χωρίς καμία εκμετάλλευση θα σας περιμένουν, για οτιδήποτε άλλο με τους δικηγόρους μου. Νομίζω καταλαβαίνετε

Οι δηλώσεις Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας, σύμφωνα με το Argonafplia, έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, όπου εκρατείτο ο πελάτης του ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.

Λίγο πριν την είσοδο του στο κατάστημα των Φυλακών, ο γνωστός δικηγόρος έκανε πολύ αιχμηρές δηλώσεις κατευθυνόμενες προς πολλούς παραλήπτες.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως η Δικαιοσύνη έχει την δυνατότητα να διορθώνει κάθε λάθος της.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιεί η Εκτελεστική εξουσία την Ποινική Δικαιοσύνη για δημιουργία εντυπώσεων για πολιτικά πρόσωπα και για επιχειρηματίες. Να μην τολμούν κάποιοι, είπε, προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη να χρησιμοποιούν την Δικαιοσύνη. Να παύσουν οι παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας

Διαβάστε όσα είχαν προηγηθεί:

Ελεύθερος ο Ριχάρδος και οι άλλοι κατηγορούμενοι για το λαθρεμπόριο χρυσού

Photo: EUROKINISSI