Μετά από 11 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, βγήκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου  Λαμίας επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 13 έτη. Σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και πέρασε ελεύθερος πια την πύλη των φυλακών Δομοκού.

Μόνο 13 χρόνια η ποινή κάθειρξης για τον Κορκονέα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καθώς του αναγνωρίστηκε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Με δεδομένο και τον χρόνο έκτισης της ποινής, αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καθώς επέβαλε αίτημα αποφυλάκισης το οποίο έγινε δεκτό.

“Απόλυτα φυσιολογικό να αποφυλακίζεται τόσο γρήγορα, είναι διαδικαστικό το θέμα. Η οικογένειά του ανυπομονεί να δει τον άνθρωπό τους. Επικοινώνησα με τους γονείς του και τους ενημέρωσα για την αποφυλάκισή του”, δήλωσε ο δικηγόρος του, Ευ. Ανδρούλας για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρούλας, μετά την έκδοση μιας απόφασης αποστέλλεται υπηρεσιακά το απόσπασμα στο κατάστημα κράτησης του καταδικασθέντος και γίνεται η επιμέτρηση της ποινής που έχει εκτιθεί. Εφόσον συντρέχουν οι όροι απολύεται είτε με συγκεκριμένους όρους είτε άνευ όρων.

Η οικογένεια του Γρηγορόπουλου θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνστανtόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας: Τα ελαφρυντικά που δεν υιοθετήθηκαν

Ο καταδικασθείς ειδικός φρουρός ο οποίος τη Δευτέρα κρίθηκε ένοχος με άμεσο δόλο, σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έχει ήδη εκτίσει για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματική ποινή 10 ετών, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

Το δικαστήριο μπορεί να υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Β. Χανήγια το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αλλά απέρριψε τα υπόλοιπα τέσσερα ελαφρυντικά που είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης, Βαγγ. Ανδρούλας τα οποία ήταν:

  1. Ανάρμοστη συμπεριφορά παθόντος
  2. ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη
  3. καλή συμπεριφορά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του
  4. κράτησή και μη εύλογη διάρκεια της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου
Photo:EUROKINISSI