Αποφασίστηκε: Αυτοί είναι οι δήμοι στην Ελλάδα με δωρεάν WiFi

LIKE US ON FACEBOOK

Επιλέχθηκαν οι δήμοι στην Ελλάδα που θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Οι δήμοι στην Ελλάδα με δωρεάν WiFi θα εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Συνολικά επιλέχθηκαν 2.800 δήμοι για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15 000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ.

Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, εξέφρασε την ικανοποίησή της, λέγοντας ότι χιλιάδες Ευρωπαίοι κι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ε.Ε.:

Χάρη στην πρώτη πρόσκληση WiFi4EU, 2.800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την Ε.Ε., προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην Ε.Ε. αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους

Στην Αττική, μεταξύ των δήμων με δωρεάν WiFi, είναι οι Δήμοι Πεντέλης, Φιλοθέης- Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Γαλατσίου, Αθηναίων, Μαραθώνος, Χαϊδαρίου, Μοσχάτου, Βύρωνος, Παπάγου- Χολαργού, Ηλιουπόλεως, Πειραιώς, Αλίμου και πολλοί ακόμα.

Δείτε εδώ τη λίστα με όλους τους δήμους στην Ελλάδα που θα παρέχουν δωρεάν WiFi.

Διαβάστε ακόμα:

WiFi στις φοιτητικές εστίες για τις ανάγκες όλων των φοιτητών

Οι κωδικοί για τα Wifi όλων των αεροδρομίων του κόσμου σ’ έναν χάρτη!

Photo: Getty Images
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved