Αποχώρησε ο Γιώργος Αμυράς απ’ το Ποτάμι | Χωρίς Κ.Ο. το κόμμα

LIKE US ON FACEBOOK

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς απ’ το Ποτάμι, μετά τη διαφωνία του για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αποχώρησε ο Γιώργος Αμυράς απ’ το Ποτάμι, όπως ανακοίνωσε επίσημα σε δήλωσή του, στην οποία ανέφερε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σ’ αυτή την απόφαση.

Η αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο ίδιος και ο κ. Ψαριανός είχαν προαναγγείλει την ανεξαρτητοποίησή τους.

Η κίνηση του βουλευτή οδηγεί την Κ.Ο. του Ποταμιού σε διάλυση, αφού μένει με 4 βουλευτές, τους Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη και Γρ. Ψαριανό.

Ο κ. Αμυράς στη δήλωσή του σημειώνει ότι αποχωρεί με «λύπη» του από την Κ.Ο. του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται.

Αναφορικά με τους λόγους της αποχώρησής του τονίζει: «Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα».

Παράλληλα, ο κ. Αμυράς ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Αμμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός έχουν ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το Σάββατο, με μια κοινή τους ανακοίνωση εξέφρασαν «την απόλυτη διαφωνία» τους «με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος», κάνοντας μάλιστα λόγο για τη μελλοντική διάλυση της Κ.Ο.

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή το Ποτάμι ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμού, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή το Ποτάμι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι το Ποτάμι δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον κ. Αμυρά:

Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, το ‘χαμε πει κι εγώ και ο Γίωργος (Αμυράς) συνυπογράφοντας ένα μικρό κείμενο όπου προειδοποιούσαμε, ότι δεν γίνεται να συνυπάρχουμε με τους άλλους φίλους σε ένα κόμμα με τρεις διαφορετικές γραμμές

Παράλληλα, ο κ. Ψαριανός γνωστοποίησε πως ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι σε συζητήσεις με τον κ. Θεοχαρόπουλο και δήλωσε πως μπορεί να γίνει εκείνος ο πέμπτος βουλευτής του Ποταμιού, μετά την αποχώρησή του απ’ το ΚΙΝΑΛ.

Απ’ τη μεριά του, ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε άγνοια για την αποχώρηση του κ. Αμυρά, καθώς όπως είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, είχαν συζητηθεί όλες οι απόψεις και είχαν καταλήξει πως δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία.

Εμένα προσωπικά με αιφνιδίασε αυτή η κίνηση του Γιώργου και θα βγάλει και κάποια ανακοίνωση το Ποτάμι, αλλά θέλω, πριν κάνω οτιδήποτε, να το συζητήσω και μαζί του, να δω λίγο τι κίνητρα υπάρχουν από πίσω, αν είναι κάτι οριστικό, αν θα παραδώσει την έδρα. Γιατί ξέρετε, φεύγοντας ο Αμυράς παύει και το Ποτάμι να είναι κοινοβουλευτική ομάδα, πέφτουμε κάτω από τον αριθμό των πέντε, οπότε θα πρέπει να δούμε όλες αυτές τις διαδικασίες και τις συνθήκες

Αναφορικά με το μέλλον του κόμματος, ο ίδιος δήλωσε πως αν ενταχθεί ο κ. Θεοχαρόπουλος υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Από εκεί και πέρα και ο κ. Ψαριανός ήταν της ίδιας αντίληψης με τον κ. Αμυρά, θα πρέπει να έχουμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι και αυτός δεν θα φύγει μετά, δηλαδή είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα απ’ ό,τι φαίνονται, θα έχουμε τον καιρό να το δούμε», ανέφερε κ. Μαυρωτάς επισημαίνοντας πως «από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς θα φτάσουμε μέχρι και την Ολομέλεια γιατί πρέπει να περάσει και από τις επιτροπές, δημιουργούνται και εκεί πέρα κάποιες ανακατατάξεις αν το Ποτάμι δεν είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα έχουμε καιρό να τα δούμε όλα αυτά».

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ΚΟ του ΚΙΝΑΛ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Photo: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved