Αποχωρεί οριστικά η ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε την Κυριακή η κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, αποδεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η εισήγηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλου, με 37 «ναι» (ποσοστό 65%) από την κεντρική επιτροπή. Σημειώνεται ακόμη ότι το κείμενο της μειοψηφίας έλαβε 19 ψήφους, ενώ υπήρξε και ένα «παρών».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος στην εισήγησή του ανέφερε ότι «η επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να δώσει τις επόμενες πολιτικές μάχες μέσα από το ΚΙΝΑΛ, ακυρώθηκε», ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η ΔΗΜΑΡ έχει τεθεί εκτός ΚΙΝΑΛ και δεν συμμετέχει πλέον στο ΚΙΝΑΛ:

Ήταν και είναι αυτονόητη η αποχώρηση των στελεχών μας από το ΚΙΝΑΛ, την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, από τους Τομείς Πολιτικής και από ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Η ΔΗΜΑΡ έχει τεθεί εκτός ΚΙΝΑΛ, δεν συμμετέχει πλέον στο ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με τους στόχους του κόμματος, ο ίδιος ανέφερε ότι στα μέσα Μαρτίου θα είναι έτοιμη η διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, ενώ τον Απρίλιο θα συζητηθούν όλα τα δεδομένα στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η «ΔΗΜΑΡ θα επιδιώξει τη συμμετοχή στις επικείμενες ευρωεκλογές», μέσα από τον χώρο της «ενιαίας, σύγχρονης, δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, η οποία θα εκφράζει τις θέσεις της ανανεωτικής Αριστεράς και της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», ενώ σημείωσε ακόμη ότι:

Ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και η ευρωπαϊκή οικογένεια των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι το σπίτι μας

Σημειώνεται επίσης ότι η μειοψηφία που υποστήριξε την παραμονή στο ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «η ΔΗΜΑΡ οφείλει να συνεχίσει μέσα από το ΚΙΝΑΛ», με σκοπό «να αγωνιστούμε για ένα ουσιαστικό Συνέδριο που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ώσμωσης μεταξύ των μελών του κόμματος και αναγέννησης του χώρου σε πολιτική και ιδεολογική βάση.

Στο ίδιο κείμενο τονίστηκε ακόμη ότι: «Αναμένουμε αυτό το Συνέδριο να οδηγήσει στη δημιουργία ενός πολυτασικού κόμματος με σεβασμό στην ύπαρξη πλειοψηφιών και μειοψηφιών», για να καταλήξει:

Οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές επιλογές όπως αυτή για μια “νέα αρχή” -περιορισμένη στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς- δεν “επικοινωνεί” με τις πραγματικές διαθεσιμότητες στην κοινωνία και είναι καταδικασμένες σε αποτυχία

Διαβάστε ακόμη:

Εκτός ΚΟ του ΚΙΝΑΛ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος