Από την Ιθάκη το διάγγελμα Τσίπρα για το τέλος των προγραμμάτων

LIKE US ON FACEBOOK

Από την Ιθάκη το διάγγελμα Τσίπρα για το τέλος των προγραμμάτων, μετά από επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα με το οποίο θα κηρύξει το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σημειώνεται ακόμη πως οι πληροφορίες ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί από την Ιθάκη, είχαν διαρρεύσει από τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Άγνωστη παραμένει μέχρι κι αυτή την ώρα, το πότε θα απαγγείλει το διάγγελμα ο κ. Τσίπρας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί είτε το απόγευμα είτε στις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα, σήμερα στις 1 μ.μ. αναμένεται να συνεδριάσει σε πανηγυρικό κλίμα και η κοινοβουλευτική ομάδα και η εκτελεστική επιτροπή των ΑΝΕΛ. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με δήλωσή του θα αναφερθεί στην έξοδο της χώρας απ’ τα μνημόνια.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, έντονη ήταν η κριτική που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η Αντιπολίτευση για την ολοκλήρωση του προγράμματος, με την Ν.Δ. να παραθέτει σε υστερόγραφό της στίχους του Καβάφη.

Φυσικά, η επιλογή του συγκεκριμένου νησιού, καθόλου τυχαία δεν είναι απ’ τον πρωθυπουργό, καθώς η Ιθάκη συμβολίζει το τέλος της «Οδύσσειας» για την οποία είχε κάνει λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ανακοίνωνε, το 2010, την είσοδο της χώρας στα μνημόνια.

Ακολουθεί ο ανασχηματισμός:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάγγελμα του κ. Τσίπρα θα ακολουθήσει ο ανασχηματισμός, ενώ τα σενάρια αναφέρουν ότι ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο τόσο της μετακίνησης κάποιου προσώπου που ήδη βρίσκεται στην κυβέρνηση, όσο και στην αξιοποίηση κάποιου, ακόμη και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Τη θέση τους φέρεται να κρατάνε ο Νίκος Κοτζιάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Πάνος Καμμένος, τη στιγμή που στο νέο υπουργικό συμβούλιο δεν αναμένεται να βρεθεί ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην κυβέρνηση παραμένουν και ο Χρήστος Σπίρτζης, που μπορεί να αναλάβει μέχρι και το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υπουργείο ενδέχεται να αναλάβει και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Διαβάστε ακόμη:

Το Μαξίμου απαντά στη Ν.Δ.: Δύσκολο να αποδεχτεί ο κ. Μητσοτάκης το τέλος των μνημονίων

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved