Απίστευτος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου στην Ισπανία ενώ ήταν σε ζωντανή σύνδεση και κάλυπτε τις διαμαρτυρίες των Καταναλανών λίγο πριν συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της ισπανικής Κυβέρνησης.

Ο ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου στην Ισπανία κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αφού ήταν σε ζωντανή μετάδοση και έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια χιλιάδων θεατών.

Ο Σάκε Μινούεσα από το Interconomia βρέθηκε να καλύπτει τις διαμαρτυρίες των Καταναλανών έξω από τον χώρο όπου συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. Μαζί με το συνεργείο μετέδιδε την εικόνα που είχε και τις τελευταίες πληροφορίες όταν κάποιοι διαδηλωτές τον πλησίασαν.

Οι διαδηλωτές του ζήτησαν να φύγει από το σημείο ενώ ο ίδιος τους είπε ότι απλώς κάνει τη δουλειά του και εργάζεται και ενημερώνει τον κόσμο. Και όλα αυτά όσο ήταν ακόμη στον αέρα. Ο δημοσιογράφος συνέχισε να κάνει τη δουλειά του, όταν ένας από τους διαδηλωτές τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο ρίχνοντάς τον κάτω.

Ο δημοσιογράφος  άρχισε να αιμορραγεί στη μύτη ενώ ρωτούσε άλλους που ήταν στο σημείο “είναι μοντάζ αυτό; είναι μοντάζ;”.  Ο Σάκε Μινουέσα συνέχισε να κάνει τη δουλειά του ενώ οι διαδηλωτές του επέμεναν πως πηγαίνει στο σημείο όχι για να καλύψει την είδηση αλλά για να προκαλέσει.

Το περιστατικό καταδίκασε η Ένωση Καταλανών δημοσιογράφων, ενώ ο επικεφαλής του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο, έκανε σχετική ανάρτηση με το video λέγοντας πως η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει άμεσα το διάλογο με τους Καταλανούς.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που οι διαδηλωτές θεωρούν “πρόκληση” εκ μέρους της Μαδρίτης την παρουσία του εκεί .

Πολλοί αυτονομιστές είχαν βγει στους δρόμους να διαδηλώσουν και χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, με αίτημα την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν ήταν πολλά. Δυνάμεις της αστυνομίας και διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 51 άτομα να είναι τραυματίες και 12 να έχουν συλληφθεί.

Διαβάστε επίσης:

Video: Αστυνομικός χτυπά συλληφθέντα στο πρόσωπο με την ασπίδα του