Απίστευτες είναι οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος συνελήφθη καθώς ζητούσε χρήματα ή σεξουαλικά “ανταλλάγματα” προκειμένου να περάσουν οι φοιτητές το μάθημα.

Ολοένα και περισσότερες είναι οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών καθώς πληθαίνουν οι φοιτητές που αποφάσισαν να μιλήσουν για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, μια κοπέλα, η οποία αποφοίτησε από το Τμήμα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» και ανέφερε πως την είχε προσεγγίσει το φροντιστήριο που εμπλέκεται στην υπόθεση και “συνεργαζόταν” ο καθηγητής.

Είχε λάβει ένα μήνυμα στο Facebook, από το φροντιστήριο πως αν δεν γραφόταν σε αυτό, δεν θα περνούσε το μάθημα του καθηγητή που κατηγορείται. «Μου είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η επιτυχία ήταν σίγουρη», είπε, προσθέτοντας πως, «ούτε θυμάμαι πόσες φορές με είχε κόψει στο μάθημα

Το ποσό που πλήρωσε εκείνη για να περάσει το εν λόγω μάθημα ήταν 300 ευρώ και ερωτηθείσα γιατί δεν έκανε καταγγελία, απάντησε πως «τότε αυτό που με ενδιέφερε ήταν να πάρω το πτυχίο μου».

Παράλληλα, όπως δήλωσε η ίδια, γνώριζε πως αν πήγαινε να κάνει καταγγελία μόνη της δεν θα γινόταν κάτι, ενώ να σημειωθεί πως πολλοί ήταν οι φοιτητές που δεν μιλούσαν από φόβο μήπως δεν πάρουν ποτέ πρτυχίο.

Η πρώην φοιτήτρια επιβεβαίωσε ότι και η ίδια είχε ακούσει για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από μέρους του καθηγητή, όπως αυτήν που έκανε μία φοιτήτρια στο δελτίο του ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους καθηγητές, η γυναίκα δήλωσε πως το γνώριζαν και ότι «όταν το λέγαμε στους καθηγητές, μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ‘πλάτες’», καθώς και ότι «χωρίς επώνυμη καταγγελία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι». Τέλος, επιβεβαίωσε ότι, «ακουγόταν πως είχε σχέσεις με κάποιον πολιτικό».

«Δώσε λεφτά ή δείξε στήθος»

«Μου είχαν πει ότι, αν πάω και δείξω λίγο στήθος, θα περάσω το μάθημα! Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο», δήλωσε μια φοιτήτρια η οποία έδωσε 2.250 ευρώ για να περάσει τα μαθήματά του.

Όλοι γνώριζαν τι έκανε ο κατηγορούμενος καθηγητής αλλά κανείς δεν μιλούσε. Μάλιστα, το 2005 είχε κατηγορηθεί ξανά για εκβιασμό, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται έξω από το ΤΕΙ και να ζητούν απ’ τη διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Η αποδοκιμασία του καθηγητή από τους φοιτητές ήταν έντονη όλα αυτά τα χρόνια.

«Μου είπε πως πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί»

Μια άλλη φοιτήτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως ο καθηγητής της είπε να πάνε πρώτα για ένα ποτό και «θα δούμε τι θα γίνει με το μάθημα».

Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα

Η συγκεκριμένη φοιτήτρια για να περάσει 4 μαθήματα έδωσε 1.000 ευρώ.  «Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», κατήγγειλε άλλος φοιτητής.

Διαβάστε επίσης:

Διώκεται για κακούργημα ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών | Απίστευτες καταγγελίες