Απειλές Ερντογάν: Προσέξτε τις κινήσεις σας σε Κύπρο και Αιγαίο

LIKE US ON FACEBOOK

«Προσέξτε τις λάθος κινήσεις σας σε Κύπρο και Αιγαίο» ήταν οι απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα και Κύπρο, ανάβοντας ξανά τα «αίματα» και κλιμακώνοντας τις εντάσεις στην περιοχή.

Οι απειλές Ερντογάν είχαν ως στόχο την Κύπρο σχετικά με το φυσικό αέριο στις ακτές της αλλά και τις «καιροσκοπικές», όπως τις χαρακτήρισε, πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου.

Δεν διαφεύγουν της προσοχής μας οι έρευνες για φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν τη λάθος κίνηση. Οι δυνάμεις μας παρακολουθούν με την εντολή να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση όταν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή

Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε τις  τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο να μην υπερβούν τα όρια εμπιστευόμενες την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η δύναμή μας είναι τα πολεμικά μας πλοία και τα αεροσκάφη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Επεισόδιο στα Ίμια

Κι αυτές οι δηλώσεις έρχονται όταν τα μεσάνυχτα στο Αιγαίο, ένα σκάφος του Λιμενικού με 27 άτομα βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή των Ιμίων και εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό.

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού ενημέρωσε άμεσα τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για το περιστατικό.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ενός του σκάφος μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή.

Τζανακόπουλος: Υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμα προβλήματα για τον κ. Ερντογάν

Το γεγονός ότι υπάρχουν «εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμα προβλήματα και μια έντονη τουρκική προκλητικότητα» παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο σταθμό Alpha 989.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει πάρα πολλές φορές ότι με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην τουρκική πρόκληση στα Ίμια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια «εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα» που δεν αφήνει αδιάφορη την Κυβέρνηση, ενώ προσέθεσε πως «υπάρχει γενικά μια ένταση στην Τουρκία και εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμα προβλήματα για τον κ. Ερντογάν και την κυβέρνησή του και μια γενικευμένη αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Τουρκία, και η γειτονική χώρα δεν συμβάλλει, με τη συμπεριφορά της, για να ξεπεραστούν οι αναταράξεις, το αντίθετο».

Εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και την κατάσταση

Ερωτηθείς αν ανησυχεί η κυβέρνηση για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε, πως παρακολουθεί τς εξελίξεις και την προβληματίζει η συμπεριφορά της Τουρκίας ωστόσο όπως τόνισε « δεν χρειάζεται να ρίχνουμε περισσότερο λάδι στη φωτιά, αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα και σοβαρή διαχείριση της όλης κατάστασης».

Photo: ADEM ALTAN/AFP/Getty Images
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved