Απεργία στα ταξί, ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

LIKE US ON FACEBOOK

Χωρίς ταξί θα παραμείνει σήμερα, Τετάρτη, η Αθήνα αφού οι οδηγοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Σε τι αντιδρούν;

Η 24ωρη απεργία στα ταξί αποφασίστηκε απ’ τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στις απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, ανοίγουν τον δρόμο της επιστροφής στην Uber.

Ο ΣΑΤΑ διαμαρτύρεται για την απαίτηση του ΔΝΤ για κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό και σημειώνει πως μ’ αυτό τον τρόπο οι Θεσμοί «επιχειρούν να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί των ταξί αναφέρουν πως οι απεργίες θα είναι επαναλαμβανόμενες μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα ενώ ζητούν συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο η Uber στην Αθήνα με επίσημη ανακοίνωση της, γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της UberX, λόγω ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που ψηφίστηκε με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing.

«Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση», είχε γράψει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση η Uber ενώ εξέφραζε την ελπίδα συνεργασίας με όλους τους τοπικούς φορείς στη χώρα.

Οι οδηγοί της Uber είχαν αντιδράσει έντονα στο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο επηρέασε τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Διαβάστε ακόμα:

Όσα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ: Αλλαγές σε πρόστιμα, παραβάσεις, ταξί & Uber

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved