12ωρη απεργία στα ταξί, ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

LIKE US ON FACEBOOK

Απεργία στα ταξί για 12 ώρες σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει τα στελέχη της ΠΟΕΙΑΤΑ. Μέχρι ποια ώρα ισχύει η απεργία;

Απεργία στα ταξί σήμερα και μεγάλη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό. Η απεργία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 4 τα ξημερώματα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι.

Μάλιστα, τα στελέχη της ΠΟΕΙΑΤΑ υπενθύμισαν ότι τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης και της συγκέντρωσης της ΠΟΕΙΑΤΑ στην Ευελπίδων είναι:

  • Πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από όλους είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή είτε για δίκτυο ή για διαμεσολαβητική εταιρεία.
  • Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (ΙΧ), που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.
  • Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί ταξί απαντούν και στην εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η BEAT εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θύμιου Λυμπερόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και η οποία πρόκειται να εκδικαστεί την ίδια ημέρα.

Να σημειώσουμε πως η BEAT απευθύνθηκε στην δικαιοσύνη, όταν ο κ. Λυμπερόπουλος με αφορμή το υπό ψήφιση νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές προχώρησε σε χαρακτηρισμούς που πλήττουν το κύρος, την αξιοπιστία και τη φήμη της BEAT, καταλογίζοντας στην εταιρία παρανομίες που -όπως ισχυρίζεται η εταιρία- δεν ισχύουν.

«Δεν πρόκειται για σύμπτωση αλλά για συνειδητή επιλογή»,  τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί. Απ’ τη μεριά της, η Βeat, όπως τονίζει, «συνεργάζεται με οδηγούς ταξί από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας»

Μάλιστα, σχολιάζοντας την απεργία στα ταξί ο ιδρυτής της BEAT, Νίκος Δανδράκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «αυτό δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και νομίζω ότι αγγίζει τα όρια κατάχρησης εξουσίας – μια εξουσία που κανείς δεν θα έπρεπε να έχει έναντι των πολλών για το προσωπικό του συμφέρον».

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook:

«Το προεδρείο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτητών Tαξί ανακοίνωσε πανελλαδική στάση εργασίας για την επόμενη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη η δίκη στην οποία εκδικάζεται η αγωγή της BEAT εναντίον του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου για τις συκοφαντικές προσβολές του απέναντι στην εταιρεία και το πρόσωπό μου. Υπενθυμίζω ότι μας έχει κατηγορήσει ως φοροφυγάδες, ότι κλέβουμε τα λεφτά των οδηγών ταξί και των πελατών μας και τα διοχετεύουμε σε φορολογικούς παραδείσους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση. Θα κάνουν συγκέντρωση στο χώρο των Δικαστηρίων, ενώ έχουν καλέσει και τον Υπουργό Μεταφορών να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ. Η αγωγή που έχουμε κάνει απευθύνεται προσωπικά στον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο και οχι με την θεσμική του ιδιότητα, και δεν έχει καθόλου να κάνει με τον κλάδο συνολικά.

Όμως, η “κλειστή ομάδα” που διοικεί το συνδικαλιστικό όργανο έχει αποφασίσει να επιβάλλει σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς ταξί να χάσουν το μεροκάματό τους για να υπερασπιστούν τον κ. Λυμπερόπουλο σε μια εντελώς προσωπική του υπόθεση! Αυτό δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και νομίζω ότι αγγίζει τα όρια κατάχρησης εξουσίας – μια εξουσία που κανείς δεν θα έπρεπε να έχει έναντι των πολλών για το προσωπικό του συμφέρον. Για να μην μιλήσουμε για την ταλαιπωρία που θα υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν ταξί καθημερινά για τις ανάγκες τους.

Η ανακοίνωση μαρτυρά φόβο. Προφανώς, ο συγγραφέας της ανησυχεί για την έκβαση της δίκης και προσπαθεί να την επηρεάσει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα ολόκληρο τον κλάδο.

Είναι απορίας άξιο, τι ακριβώς περιμένει ο γράφων να πετύχει με αυτή την κίνηση; Δεν πιστεύει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Και δεν σέβεται την ανεξαρτησία των Δικαστών;

Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν εμένα, ή τους μάρτυρες ή τους δικηγόρους μας, από το να παραστούν στη δίκη και να υποστηρίξουν τη θέση μας; Σε ποιά ακριβώς εποχή έχουν μείνει τα μυαλά του γράφοντα για να πιστεύει ότι θα συμβούν όλα αυτά την ερχόμενη Πέμπτη;

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί, όλοι, με τις αποδείξεις της συκοφαντίας. Και έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτητών Tαξί ανακοίνωσε πανελλαδική στάση εργασίας για την επόμενη Πέμπτη 8…

Gepostet von Nick Drandakis am Freitag, 2. November 2018

Διαβάστε επίσης:

Σημαντικές αλλαγές σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ΚΤΕΛ απ’ τον ΟΑΣΑ

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved