Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές

LIKE US ON FACEBOOK

Ιδιαίτερα αυστηρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στον Ερντογάν, το οποίο έκανε λόγο μεταξύ άλλων για προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές του Τουρκού προέδρου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας έκανε λόγο για «απαράδεκτες αναφορές», οι οποίες υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των δύο χωρών.

Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής:

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς

«Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει», συμπληρώνει ακόμη το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν

Όπως προαναφέρθηκε, η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ έρχεται μετά τις νέες δηλώσεις του Ερντογάν στη Σμύρνη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματός του δήλωσε: «Σμύρνη, εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας. Σμύρνη, εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους».

Ο Ερντογάν στην ίδια ομιλία του έδειξε εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι τάσσεται κατά «μίας νέας σύγκρουσης μεταξύ του σταυρού και της ημισελήνου».

Οι διοργανωτές της ομιλίας την ώρα της ομιλίας έπαιζαν βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής, αλλά και αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μίλησε και για τους ισχυρισμούς του 28χρονου ότι οι Τούρκοι Μουσουλμάνοι πρέπει να απομακρυνθούν από την αποκαλούμενη ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Το μοχθηρό άτομο λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά. Ποιος νομίζεις ότι είσαι;

Διαβάστε ακόμη:

«Μπλόκο» στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved