Ιδιαίτερα απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος σε νέες του δηλώσεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε πως μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 15 χρόνια μέχρι να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα λόγω Ερντογάν.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πάνος Καμμένος για τους Έλληνες στρατιωτικούς σημείωσε ότι σε μία χώρα όπου η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές «Σουλτάνου», μπορεί να διαρκέσει και 15 χρόνια η κράτηση των δύο Ελλήνων.

«Σε μία χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με δομές του σουλτάνου μπορεί να πάρει και 15 χρόνια», τόνισε προσθέτοντας πως συνεχώς υπάρχει επικοινωνία με τους γονείς των δύο Ελλήνων.

Κατά τον κ. Καμμένο, η σύλληψη των στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης ήταν προσχεδιασμένη.

Δεν έχουν κάνει τίποτα, δεν περιμένουμε να τους ρίξουν καμιά καμπάνα βαριά. Το χειρότερο είναι ότι αν δείτε το εξπρές του μεσονυχτίου, θα δείτε ότι αυτόν που ρίξανε στις φυλακές του φτιάχνουν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά

Παράλληλα, διέψευσε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Τούρκο Πρόεδρο την επιστροφή τον «8». «Είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερντογάν; Θα αποδεχόταν ποτέ ο Τσίπρας ότι θα απελευθερώσει τους 8», σχολίασε ο κ. Καμμένος σπεύδοντας να συμπληρώσει πως η Ελλάδα μέσα σε μια μέρα επέστρεψε το ελικόπτερο που προσγειώθηκε στη χώρα μας.

Αυτοί (σ.σ. οι «8») καταρχήν ζητούν άσυλο από την Ελλάδα. Προστατεύστε μας για να μη μας σκοτώσουν λένε. Είναι η ίδια η περίπτωση με τους  2 που τους κρατάνε παρά τη θέλησή τους.  Οι 8 είναι εδώ γιατί ζητάνε  άσυλο για να προστατευτούν από μία Δικαιοσύνη που εκτελεί  αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα

Photo: INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ