Απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων

LIKE US ON FACEBOOK

Πολλά είναι τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Που υπάρχει το απαγορευτικό απόπλου;

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη έχουν δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα πολλά δρομολόγια να μην πραγματοποιούνται και πολλές γραμμές να παραμένουν κλειστές.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς στα πελάγη πνέουν κατά τόπους 8 μποφόρ, σε ισχύει είναι απαγορευτικό απόπλου και μερά τις 9 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά για όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Από τη Ραφήνα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ από το Λαύριο για Κέα.

Κλειστές είναι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο Αντίρριο.

Όσοι επιβάτες πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολογίων.

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Εμείς ελπίζουμε η Άνοιξη να επιστρέψει γρήγορα και να απολαύσουμε το τριήμερό μας.

Γενικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός την Πέμπτη θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο, αναμένονται νεφώσεις, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στα πελάγη έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Διαβάστε αναλυτικά τον καιρό για κάθε περιοχή:

Αλλάζει ξανά ο καιρός την Πέμπτη | Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Photo: Eurokinissi
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved