Το πρωί της Πέμπτης 27 Δεκέμβρη, γύρω στις 08.45 το πρωί πανικός προκλήθηκε στον Πειραιά, όταν 4 άντρες απήγαγαν τον 51χρονο επιχειρηματία την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του. Μάλιστα, η περιοχή που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα είναι η Ακτή Θεμιστοκλέους.

Γύρω στις 08.45 ο 51χρονος επιχειρηματίας δέχτηκε επίθεση από 4 άντρες την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του. Η απαγωγή του επιχειρηματία στον Πειραιά έγινε μπροστά στα μάτια των περαστικών, απροκάλυπτα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι μάρτυρες, ο επιχειρηματίας δέχτηκε επίθεση την ώρα που πήγαινε στο αυτοκίνητο όταν ένα μαύρο βαν σταμάτησε ακριβώς μπροστά του. Τότε 4 άντρες βγήκαν από μέσα και με βία τον έβαλαν μέσα στο βαν. Οι απαγωγείς φορούσαν μαύρα ρούχα με διακριτικά της ΕΚΑΜ και είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους.

Η οικιακή βοηθός που έβλεπε το συμβάν από το μπαλκόνι, άρχισε να καλέι σε βοήθεια. Οι δράστες έπιασαν τον 51χρονο επιχειρηματία και με την χρήση βίας τον έβαλαν στο αμάξι. Έπειτα, το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς το κέντρο του Πειραιά.

Το συμβάν αυτό το είδαν δεκάδες μάρτυρες, αφού η ακτή Θεμιστοκλέους που είναι το σπίτι του επιχειρηματία είναι ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

Η αστυνομία έφτασε μέσα σε ένα μικρό χρονικό πλαίσιο και απέκλεισε την περιοχή.

Αυτή την στιγμή οι άντρες της Σήμανσης συλλέγουν στοιχεία και παρακολουθούν το υλικό από τις κάμερες, έτσι ώστε να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες.

Το προφίλ του 51χρονου επιχειρηματία

Ο επιχειρηματίας κατάγεται από την Αίγυπτο και δραστηριοποιείται στον χώρο των ποτών και των τσιγάρων, προμηθεύοντας κότερα και πρεσβείες.

Έχει τρια παιδιά, τα οποία δεν βρίσκονται στο σπίτι λόγω των σπουδών τους.

Ο ίδιος επέστρεψε μόλις εχθές από ταξίδι που είχε κάνει στην επαρχία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν άτομα του στενού του κύκλου, ο 51χρονος επιχειρηματίας δεν είχε δεχθεί ποτέ απειλές για την ζωή του. Για αυτό το λόγο είχε μόνο έναν άνθρωπο ασφάλειας που εργαζόταν βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Όπως φαίνεται, οι απαγωγείς το γνώριζαν αυτό και έτσι τον περίμεναν την ώρα που ήταν μόνος του.

Στο παρελθόν, επιχείρηση συγγενή του 51χρονου επιχειρηματία είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης.

Οι δράστες

Μέχρι στιγμής, οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν ούτε έχουν ζητήσει λύτρα. Αυτό κορυφώνει την αγωνία των συγγενικών του προσώπων.

Όσα δήλωσε ο ξάδερφός του επιχειρηματία

Ο ξάδερφος του επιχειρηματία, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν είχε εκφράσει ποτέ κάποιον φόβο ο συγγενής του.

Δεν τον απασχολούσε κάποιο θέμα

Και πρόσθεσε ότι ο ξάδερφός του δεν είχε ούτε φρουρά αλλά ούτε είχε βγάλει άδεια οπλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή γνωστού επιχειρηματία στον Πειραιά