Αντιδρά η αντιπολίτευση στον «σταθμό χωρίς συρμό» που εγκαινίασε ο Τσίπρας, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο ότι στην ουσία «εγκαινιάζει… κυλιόμενες σκάλες».

Ειδικότερα, σκληρή ήταν η κριτική που έκανε η αντιπολίτευση στον σημερινό χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του σταθμού «Σιντριβάνι» στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΝΔ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει το… ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, ή μάλλον έναν… σταθμό χωρίς ΜΕΤΡΟ, με συναυλία και με την παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Στην ουσία εγκαινιάζει… κυλιόμενες σκάλες», ενώ προσθέτει ακόμη ότι:

Είναι τα ίδια εγκαίνια με εκείνα της … γρήγορης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφεραν ένα τρένο από την Ιταλία στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να το δείχνουν για μία εβδομάδα

«Όπως έφυγε το τρένο αλλά παρέμεινε η ίδια σιδηροδρομική σύνδεση, έτσι και σήμερα που θα ξαναφύγει ο κος Τσίπρας, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη με άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με σαραβαλιασμένα λεωφορεία, με μποτιλιαρισμένους δρόμους, με κατεστραμμένους εμπόρους και με κλειστά μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο. Και φυσικά χωρίς ΜΕΤΡΟ» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, μιλάει για «λαϊκισμό στο μεγαλείο του» και σημειώνει ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης «θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και από πάνω να νιώθουν σαν να τους κοροϊδεύουν. Σαν να μην έχουν αξιοπρέπεια, να τους συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς, άλλοτε για να θαυμάσουν το βαγόνι, άλλοτε για να κατέβουν την κυλιόμενη σκάλα και να … φανταστούν ότι πάνε με το ΜΕΤΡΟ».

Παράλληλα, ο υπεύθυνος Υποδομών και Μεταφορών ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι «στόχος των Τσίπρα – Σπίρτζη είναι να πείσουν τους Θεσσαλονικείς ότι ολοκληρώνεται το μετρό της πόλης. Παρουσιάζεται λοιπόν σε παγκόσμια πρώτη, ο πρώτος σκηνογραφικά ολοκληρωμένος σταθμός “Σιντριβάνι”. Η τέλεια θεατρική εκδοχή ενός σταθμού εν λειτουργία, κατά το ανάλογο των χωριών Ποτέμκιν».

Απ’ την πλευρά του, το Ποτάμι κάνει λόγο για μια «κακοστημένη κωμωδία» στα σημερινά εγκαίνια:

Οι Θεσσαλονικείς, ούτε για το “Ασημένιο Βέλος” κόβουν εισιτήριο, ούτε για το μετρό. Πολύ περισσότερο δεν κόβουν εισιτήριο για τις κακοστημένες προεκλογικές κωμικές παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα-Σπίρτζη

Σε ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ γίνεται λόγος για «στημένες προεκλογικές φιέστες σε έργα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της περιοχής μας και εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «πίσω από τις φιέστες αυτές, επιδιώκουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της πόλης που είναι η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, αλλά και τα απλά καθημερινά προβλήματα όπως είναι τα ακριβά και μη επαρκή έως ανύπαρκτα, μέσα μαζικής μεταφοράς και τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε ακόμη:

Τσίπρας: «Το Μετρό Θεσσαλονίκης παύει να είναι λόγια»

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti