Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου | Πώς να κάνετε την αίτηση

LIKE US ON FACEBOOK

Αργά το βράδυ της Τρίτης τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου. Ποια βήματα πρέπει ν’ ακολουθήσετε για να κάνετε την αίτησή σας;

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου γίνεται μέσω της ειδικής ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr, την οποία δημιούργησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης που έχετε στο TAXISnet, ενώ, όσοι πολίτες επιθυμούν βοήθεια, μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους.

«Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή», διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα εισπράξουν αναδρομικά το επίδομα από την 1η Ιανουαρίου του 2019, εφόσον έχουν μισθωτήριο από την αντίστοιχη ημερομηνία.

Σημειώνεται πως για τις μονογονεϊκές οικογένειες η αίτηση θα πρέπει να υποβάλλεται αποκλειστικά στους οικείους δήμους ή τα κέντρα κοινότητας.

Το ποσό που χορηγείται για το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ, ποσό το οποίο εξαρτάται απ’ τα περιουσιακά κριτήρια και τον αριθμό μελών του κάθε νοικοκυριού.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού, ως ανώτατο όριο του Επιδόματος Στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως.

Τα βήματα για την αίτηση:

  • Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του TAXISnet
  • Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
  • Εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.)
  • Ο δικαιούχος πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του
  • Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση

Διαβάστε ακόμα:

Η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη παγίδα στο επίδομα ενοικίου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved