Στην ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 15:00, πρόκειται να συζητηθεί το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014 και αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Οι έρευνες για το Ερρίκος Ντυνάν ξεκινούν, αφού θα εξεταστεί πλήρως η πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014 ενώ γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής “κακοδαιμονίας” του νοσοκομείου, αλλά και σε πράξεις και παραλείψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

Σημειώνεται πως η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία καταλογίζει πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς: Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Πιο συγκεκριμένα, η Εξεταστική για τους κ. Λοβέρδο και κ. Γεωργιάδη ζητεί «περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα».

Για τους δύο υπουργούς, Γεωργιάδη και Λοβέρδο, η Αξιωματική Αντιπολίτευση κάνει λόγο για «φιάσκο», αφού όπως αναφέρουν παρά τις διαρροές των προηγουμένων ημερών, για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν η εξεταστική δεν δείχνει με το πόρισμά της την ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Τα συμπεράσματα του πορίσματος για το Ερρίκος Ντυνάν απέρριψαν η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. «Θέλουν να κρατήσουν τη λάσπη στην επικαιρότητα», σημείωσε ε η Ν.Δ., με τον Άδωνι Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι το πόρισμα είναι «για τα σκουπίδια».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΚΙΝ.ΑΛ. μίλησε για «εξόφθαλμη ένδεια επιχειρημάτων, που καταλήγει σε γενικόλογες αναφορές, χωρίς καν περιγραφή ποινικών αδικημάτων», σημειώνοντας ότι η όλη διαδικασία πρόκειται για προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων.

Διαβάστε ακόμα:

Πόρισμα για Ερρίκος Ντυνάν: Στο στόχαστρο Γεωργιάδης και Λοβέρδος

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ