Ανοιχτά τις Κυριακές εκπτωτικό χωριό και Smart Park

LIKE US ON FACEBOOK

Ανοιχτά τις Κυριακές εκπτωτικό χωριό και Smart Park με απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη. Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στο πάρκο στα Σπάτα;

To εκπτωτικό χωριό McArthurGlen και το εμπορικό πάρκο Smart Park στα Σπάτα θα ανοίγουν πλέον 32 Κυριακές τον χρόνο. Η περίοδος κατά την οποία θα είναι ανοιχτά είναι απ’ τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Με ποια τροποποίηση νόμου θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές εκπτωτικό χωριό και Smart Park;

Με τροποποίηση της απόφασης του 2017 περί ορισμού περιοχών στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, νομιμοποίησε τη λειτουργία των καταστημάτων του εμπορικού πάρκου στα Σπάτα.

Το νέο προκαλεί αντιδράσεις, με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας να σχεδιάζει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί προσφυγή της McArthurGlen Ελλάς στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς, αν και πέριξ του αεροδρομίου των Σπάτων επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων τις 32 αυτές Κυριακές, το εκπτωτικό χωριό είχε αποκλειστεί καθώς η άδεια αφορούσε καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. που δεν ανήκαν σε εμπορικά κέντρα και αλυσίδες.

Η εταιρεία είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ήδη από το Φθινόπωρο του 2017, που άλλαξε η σχετική νομοθεσία. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν τη δικαίωσε αφού αποφάσισε ότι τα εμπορικά καταστήματα στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων, δεν θα λειτουργούν κατά τις Κυριακές, καθώς είναι συνταγματική η εξαίρεσή τους από τον νόμο 4177/2013.

Πλέον, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν

Η τρέχουσα απόφαση (ΦΕΚ 13.12.2019, φύλλο 4555) τροποποιεί την παρ. 7 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης 75812/06-07-2017 (Β ́2332) κατ’ εφαρμογή της εξουσιοδοτικής διάταξης της παρ. 1Α του άρθρου 16 του ν.4177/2013 και προσθέτει στις περιοχές όπου μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα τις παραπάνω Κυριακές την περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού – Άγιος Δημήτριος – Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής.

Το εμπορικό πάρκο εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και δικαιολογεί την αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω του ότι βρίσκεται πλησίον του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα

Η απόφαση αναφέρει επίσης ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στον ίδιο Δήμο που έχει έδρα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, που αποτελεί μία από τις βασικότερες πύλες εισόδου αλλοδαπών ταξιδιωτών στην χώρα μας, δικαιολογεί τον τουριστικό χαρακτήρα αλλά και την τουριστική δυναμική που έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια η περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πόσο θα διαρκέσουν και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved