Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ηλεία | Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες

LIKE US ON FACEBOOK

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες, καθώς ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία, που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Δαφνιώτισσα κι εξακολουθεί εκ τότε να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 30 οχήματα, 90 πυροσβέστες και τρία τμήματα πεζοπόρο. Μέχρι και το βράδυ στην επιχείρηση συνέδραμαν και τέσσερα εναέρια μέσα.

Η φωτιά μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, παρόλο που νωρίτερα εισηγήθηκε από την Πυροσβεστική, η ασφαλή απομάκρυνση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

μεγάλη πυρκαγιά στην Αμαλιάδα

Ο δήμαρχος Ήλιδας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στην περιοχή της Δαφνιώτισσας σημειώθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις εστίες φωτιάς, κάτι που δυσχέρανε την άμεση κατάσβεσή τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον δήμαρχο και πέρσι, την ίδια εποχή σημειώθηκε πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο «είναι ένα δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007».

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας,  ζήτησε να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο.

μεγάλη πυρκαγιά στην Αμαλιάδα

Παράλληλα, νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε κοντά στο χωριό Γεράκι, στην Αμαλιάδα, όπου επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 15 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας, η κατάσταση στη δεύτερη πυρκαγιά «δείχνει να ελέγχεται».

Διαβάστε ακόμη:

Δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στην Ηλεία | «Μερική εκκένωση» χωριού

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved