Απόφαση για αναβολή της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ έλαβαν τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Τι ακριβώς συνέβη;

Αναβλήθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ λόγω των υποχρεώσεων του Πάνου Καμμένου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη, ή μεθαύριο, Παρασκευή.

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος, στην έναρξη της οποίας ο Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που προσδιόρισε για την Παρασκευή το μεσημέρι.

Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο Πάνος Καμμένος θα αποσαφήνιζε τη στάση των ΑΝΕΛ προς τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως προς τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, οι καθυστερήσεις στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναβάθμιση του προγράμματος των F-16, ανάγκασαν τα αρμόδια κομματικά όργανα στην απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης της Κ.Ο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως απ’ την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα απουσίαζαν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Έλενα Κουντουρά, ο Τέρενς Κουίκ και πιθανόν ο Βασίλης Κόκκαλης.

Θυίζουμε πως μέσα στο επόμενο διάστημα, και με δεδομένη την πολιτική θύελλα που έχει προκληθεί, ο Πάνος Καμμένος πρέπει να αποφασίσει και να γνωστοποιήσει:

  • Εάν θα αποχωρήσει απ’ την Κυβέρνηση και πότε θα γίνει αυτό.
  • Εάν θα θέσει κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν θα ζητήσει από τους διαφωνούντες να παραδώσουν νωρίτερα την έδρα τους.
  • Να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει εάν παραμείνουν στελέχη του στην Κυβέρνηση μετά τη δική του αποχώρηση.
  • Να γνωστοποιήσει εάν τελικά θα καταψηφίσει ή όχι τυχόν πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση απ’ τη Νέα Δημοκρατία.

Όταν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος, θα γίνει ένας ευρύτερος ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση, με ανοίγματα πρώτα απ’ όλα σε άτομα απ’ τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Διαβάστε ακόμα:

Οι τελευταίες εξελίξεις για το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Photo: © AFP 2018 / Louisa Gouliamaki