Αναβλήθηκε η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης. Απορρίφθηκε η ένσταση των δικηγόρων.

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως ανέφεραν και οι δύο δικηγόροι τους, Hakan Yalçıntuğ και Selin Özel, εξερχόμενοι του δικαστηρίου στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν αφορά την κατασκοπεία αλλά την παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. Ωστόσο, τα μεγάλα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο και για την κατηγορία της κατασκοπείας.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, οι δύο δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση, κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών και η ένστασή τους απορρίφθηκε.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο, όπου και βρίσκονταν οι γονείς τους από νωρίς το πρωί. Παράλληλα, οι γονείς έχουν καταθέσει αίτηση να δουν τα παιδιά τους, για τα οποία μαθαίνουν νέα απ’ το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Να θυμίσουμε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, ενώ εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου και συνελήφθησαν απ’ τις τουρκικές Αρχές.

Κοτζιάς: Η Τουρκία να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα

Στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα