Αναβάλλεται προς το παρόν το ραντεβού των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου που ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα της Παρασκευής λόγω εμπλοκής στην ΠΓΔΜ με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το ότι αναβάλλεται η συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου έγινε γνωστό απ’ τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι “μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην ΠΓΔΜ είπαμε να αναβάλλουμε τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό.

Κληθείς ν’ απαντήσει εάν η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει και τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι όλα είναι συναρτώμενα.

Παρόλα αυτά, τελικά συνεδριάζει η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ με επτά άτομα να δίνουν συνολικά το παρών. Ο Β. Κόκκαλης είναι παρών, ενώ λείπει μόνο η κ. Κουντουρά. Ο κ. Κόκκαλης έχει ταχθεί προς καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο Θ. Παπαχριστόπουλος έχει ταχθεί προς υπερψήφιση. Η κ. Κουντουρά έχει κρατήσει τα χαρτιά της κλειστά.

Ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς για την εμπλοκή που υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι “δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια”.

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια», υπογράμμισε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Πάνου Καμμένου ήρθε αφού η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του Κωνσταντίνου Τασούλα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Διαβάστε ακόμα:

Πάνος Καμμένος: Δεν τελώ υπό παραίτηση

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti